Home Hotelové siete Ako dostanem míle za väčšinu rezervácií hotelov

Ako dostanem míle za väčšinu rezervácií hotelov

by Karol
2 komentáre

Absolvovanie letu je klasická forma ako väčšina ľudí získava míle do vernostného programu leteckých spoločností. Míle ale môžete získať aj bez toho, aby ste vstúpili na palubu lietadla. Môže to byť napríklad za zapožičanie auta, online nákup, alebo za rezerváciu ubytovania. V dnešnom blogu sa budem venovať práve tomu, ako dosiahnem, že míle dostanem za väčšinu mojich rezervácií hotelov.

Ubytovanie pri cestovaní si vo väčšine prípadov rezervujem buď cez Booking.com, cez sieť hotelov Accor, alebo na Airbnb. Míle do vernostných programov viem dostať využitím všetkých týchto troch rezervačných portálov. Aj pri kratších a lacnejších rezerváciách sa môže jednať o stovky míľ.

V niektorých prípadoch si takýmto spôsobom budete vedieť predľžiť aj platnosť míľ vo vašom vernostnom programe:

Ako zabrániť expirácii míľ vo vernostnom programe

Míle za rezerváciu hotelov cez Booking.com

Online cestovnú kanceláriu Booking.com, ktorá sa špecializuje na rezerváciu ubytovania netreba väčšine ľudí špeciálne predstavovať. Booking.com spolupracuje s mnohými vernostnými programami leteckých spoločností a míle môžete získať za každú rezerváciu ubytovania. V každom programe získate rôzny počet míľ za každé minuté euro a preto ak ste členom viacerých programov, overte si, ktorý program by bol pre vás najvýhodnejší.

Rezerváciu budete musieť spraviť cez špeciálnu webovú stránku Booking.com s logom vašej leteckej spoločnosti . Link na túto webovú stránku nájdete vo vašom účte vernostného programu, ale najrýchlejšie vyhľadávanie je cez Google. Za rezervácie spravené cez klasickú mobilnú aplikáciu, alebo webovú stránku Booking.com míle nedostanete.

Míľam od Booking.com som sa už venoval podrobnejšie v minulosti. Získajte míle za rezervácie cez Booking.com

Míle za rezerváciu hotelov s Accor

Accor je jednou z najväčších hotelových sietí na svete. Do ich portfólia patria hotely ako Mercure, Novotel, Ibis, Sofitel, Movenpick, alebo Pullman.

Vernostný program Accor All spolupracuje s viacerými leteckými spoločnosťami a umožňuje presun vernostných bodov medzi účtami, alebo umožňuje získať míle za rezerváciu ubytovania.

Jedna z najzaujímavejších je spolupráca s Flying Blue od Air France – KLM. V tomto prípade za každé jedno minuté euro za ubytovanie dostanete jednu míľu do Flying Blue. Zároveň za každé dve eurá minuté za letenku od Air France dostanete jeden bod do Accor All. Pravdaže vaše účty si budete musieť najprv jednoducho spárovať vo vašom programe. Ja využívam práve túto spoluprácu Accor All s Flying Blue. Pozor ale, pri spárovaní účtov si neaktivujte automatický prevod bodov/ míľ medzi účtami. Tieto presuny nie sú vo všeobecnosti veľmi výhodné.

Airbnb

Ak ste členom vernostného programu Executive Club od British Airways, míle (Avios) môžete dostať aj za každú rezerváciu ubytovania na Airbnb.

Za každé minuté euro s Airbnb dostanete 2 Avios do vernostného programu British Airways. Rezerváciu budete musieť spraviť cez váš účet v Executive Club.

Podrobnejšie o spolupráci Airbnb a British Airways som už písal v minulosti: Získajte Avios od British Airways s Airbnb

Viac informácií o podmienkach a ako spraviť rezerváciu nájdete na webovej stránke British Airways

2 komentáre

Súvisiace články

2 komentáre

Leave a Comment