Home Recenzie aerolínií Aegean Airlines biznis trieda na Airbus A321neo

Aegean Airlines biznis trieda na Airbus A321neo

by Karol
0 comment

Recenzia biznis triedy Aegean Airlines z Atén do Lisabonu na Airbus A321neo.

O biznis triede Aegean Airlines som už písal v minulosti, ale včerajšia cesta do Portugalska bola odlišná oproti mojim predchádzajúcim letom s touto najväčšou gréckou leteckou spoločnosťou.

Jednalo sa totiž o môj prvý let, keď servis na palube nebol v žiadnom ohľade ovplyvnený pandémiou. Prvýkrát som tiež cestoval s Aegean na jednom z ich lietadiel novej generácie s označením ”neo”. Airbusy A320neo a A321neo sú takmer identické s lietadlami predchádzajúcej generácie Airbus A320, ich motory sú ale oveľa úspornejšie.

Welcome drink

Check in a lounge na letisku v Aténach

Ak cestujete v biznis triede, check in na letisku v Aténach je vždy veľmi rýchly a nemal by vám zabrať viac ako 5 minút aj v hlavnej turistickej sezóne. S letenkou v biznis triede budete mať k dispozícii fast track pri bezpečnostnej kontrole na letisku.

Pri letoch do krajín schengenského priestoru budete môcť využiť salóniky Aegean a Lufthansy. Ak by ste mali čas navštíviť iba jeden z týchto salónikov, odporúčal by som Lufthansa lounge, ktorý ponúka kvalitnejšiu stavu.

Najlepší lounge na letisku v Aténach

Aegean Airlines biznis trieda na Airbus A321neo

Aegean sedadlá v biznis triede na Airbus A321neo

Ako väčšina európskych leteckých spoločností, aj Aegean Airlines majú na A320/A321 v biznis triede rovnaké sedadlá ako v ekonomickej triede. V prípade biznis triedy ale ostáva stredné sedadlo vždy voľné. Rozostupy medzi jednotlivými radmi sú tiež väčšie ako v ekonomickej triede. Ak by ste si chceli vystrieť nohy, vyhnite sa sedadlám v prvom rade, ktoré majú pred sebou stenu. Ja si ale často vyberám práve tieto sedadlá z dôvodu, že si nikto nemôže sklopiť sedadlo do môjho priestoru.

Aj keď sú kožené sedadlá úplne nové, mal som pocit, že sú trocha tvrdé. Naríklad na dvojhodinovom lete z Viedne by to nebol zásadný problém. Na konci môjho štyri a pol hodinového letu do Lisabonu som sa už ale začal cítiť v tomto sedadle mierne nepohodlne.

Celkovo by som ohodnotil pocit z kabíny ako veľmi príjemný, a to hlavne z dôvodu, že sa jednalo o úplne nové lietadlo.

Večera v biznis triede na Aegean Airlines

Strava na palube

Po vstupe do lietadla bol podávaný welcome drink. Na výber bola voda, pomarančový džús a šumivé víno. Následne boli rozdané jedálne lístky.

Pri cestách v biznis triede by som vám odporučil si objednať hlavné jedlo pred odletom na webovej stránke Aegean Airlines. Na mojom lete bola v ponuke ryba so zeleninou a kuracie mäso s humusom. Pri online predobjednávke som mal na výber aj tretiu možnosť, ktorou bolo hovädzie mäso. Ak si spravíte zarezerváciu dopredu, budete mať istotu, že dostanete vami preferované jedlo. Ja som si na tomto lete do Lisabonu objednal rybu. Cestujúca sediaca vedľa mňa mala kura a čo mali dvaja cestujúci sediaci v prvom rade cez uličku neviem. V každom prípade, keď letuška začala ponúkať jedlo v druhom rade, k dispozícii už nebola ryba. Ak neberiem do úvahy mnou predobjednanú rybu, pre zvyšných 11 cestujúcich museli byť na palube maximálne dve porcie rýb. Zvyšné porcie boli všetko kuracie prsia s humusom.

Celkovo by som ohodnotil kvalitu stravy ako mierne nadpriemernú na európsku biznis triedu. K hlavnému jedlu bol podávaný aj jednoduchý zelený šalát, dva menšie kúsky syra, chlieb a dezert. Ak by som pred odletom nejedol v biznis salóniku, bol by som asi mierne hladný, keďže ryba nemala okrem zeleniny žiadnu ďalšiu prílohu.

Z alkoholických nápojov boli v ponuke okrem gréckych vín napríklad aj ouzo, whisky, gin, alebo vodka. Objednať si budete tiež môcť napríklad grécku, alebo filtrovanú kávu, espresso a cappuccino.

Fotogaléria: catering Aegean Airlines v biznis triede

Aegean Airlines Airbus A321neo biznis trieda zhrnutie

Z pohľadu cestujúcich nie je európska biznis trieda vo všobecnosti veľmi atraktívna. Aj keď pri cestách v biznis triede ostane sedadlo vedľa vás voľné a budete mať viac miesta na nohy, stále budete sedieť v rovnakých sedadlách ako pasažieri v ekonomickej triede. Stravu na palube Aegean Airlines by som ohodnotil ako mierne lepšiu v porovnaní s európskym priemerom v biznis triede. Určite ale nie je ani zďaleka najlepšia. Jedálny lístok Aegean je veľmi monotónny a jeho obnova je minimálna. Ja som za posledné dva roky absolvoval s Aegean osem letov v biznis triede a ponuka jedál bola skoro vždy rovnaká.

Recenzia: Aegean Airlines biznis trieda VIE – ATH

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment