Home Recenzie aerolínií Swiss lounge na letisku v Zurichu

Swiss lounge na letisku v Zurichu

by Karol
2 komentáre

Swiss lounge na letisku v Zurichu je bezpochyby jeden z najkrajších európskych biznis salónikov. Počas mojej cesty z Madridu do Sao Paula som strávil v Senator lounge príjemných šesť hodín.

Swiss majú na letisku niekoľko Business, Senator a First class salónikov. Ja som navštívil Business a Senator lounge v termináli E, z ktorého odlietajú lety do krajín mimo schengeskej zóny.

Recenzia: Swiss biznis trieda Boeing 777 Zurich – Sao Paulo

Rozdiel medzi Swiss Business a Senator lounge

Ako názov napovedá, Business lounge môžu využiť pasažieri cestujúci v biznis triede a držitelia statusu Miles&More Frequent Traveller. Do Senator lounge budete môcť vstúpiť ak ste držiteľom statusu Star Alliance Gold, alebo Senator od Miles&More.

Vchod do oboch salónikov je cez tú istú recepciu a rozdiel medzi nimi je len minimálny. Ak by ste ale mohli využiť oba salóniky, odporučil by som vám návštevu Senator lounge.

Strava a vybavenie oboch slónikov je rovnaké. Sentor lounge je ale väčší a preto aj tichší salónik. Zo Senator budete mať tiež krajšie výhľady na letisko, keďže sa nachádza priamo nad pristávacou dráhou. Business lounge je orientovaný na zadnú stranu letiska.

Whisky bar v Senator lounge

Vybavenie salónikov

V oboch salónikoch nájdete pohodlné kožené sedačky a sklápacie kreslá, ktoré budete môcť využiť aj na kratšie zdriemnutie. Pri samoobslužnom bufete sa nachádza väčšia jedálenska zóna. Cekovo sú oba salóniky zariadené veľmi vkusne a pôsobia veľmi príjemne.

Oba salóniky majú aj veľmi veľkú open air terasu, na ktorej je možné aj fajčiť (ak si dobre pamätám). Sprchy sú spoločné pre oba salóniky. Ak by ste potrebovali zubnú kefku, alebo ďalšie kozmetické doplnky, budete si ich musieť vypýtať na recepcii.

Strava a nápoje

Výber stravy nie je veľmi široký, ale podľa môjho názoru celkom akceptovateľný. Počas celej doby bola dostupná len polievka, jedno hlavné jedlo, niekoľko šalátov, ovocie a niekoľko druhov dezertov. Ako hlavné jedlo boli počas mojej návštevy podávané mäsové guľky s gnocchi.

Kávu si budete môcť spraviť len v samoobslužných automatoch, ale výber a kvalita bola veľmi dobrá. Alkohol som v salóniku nepil, ale zdal sa byť celkom štandardný. Senator lounge má aj whisky bar, ktorý nenájdete v Business lounge. Výber v tomto bare bol veľmi široký a myslím si, že milovníci whisky by boli spokojní.

Swiss lounge v Zurichu zhrnutie

Z dôvodu zrušenia môjho pôvodného letu z Madridu a následnému prebookovaniu na skorší let bola dĺžka môjho prestupu v Zurichu namiesto troch až šesť hodín. Senator lounge pre mňa predstavoval veľmi príjemné prostredie na strávenie tohto času a počas celej doby bol salónik skoro úplne prázdny. Len neskoro večer pred odletom diaľkových letov bol mierne rušnejší. Výber stravy nebol veľmi široký, ale bol úplne akceptovateľný.

Recenzia Lufthansa Senator lounge vo Frankfurte

Recenzia: Austrian Airlines lounge vo Viedni

2 komentáre

Súvisiace články

2 komentáre

Recenzia: Swiss biznis trieda Boeing 777 Zurich - Sao Paulo - Dvere sveta dokorán 19. júla 2022 - 18:49

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply
Swiss (Helvetic) biznis trieda na Embraer 190 - Dvere sveta dokorán 29. júla 2022 - 16:47

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply

Leave a Comment