Home Vernostné programy Najvýhodnejšie formy využitia míľ Miles & More

Najvýhodnejšie formy využitia míľ Miles & More

by Karol
2 komentáre

Ak máte míle vo vernostnom programe Miles & More od Lufthansy, ich najvýhodnejšie využitie je takmer vždy na výber, alebo upgrade letenky. V dnešnom blogu sa bližšie pozriem na najzaujímavejšie formy využitia míľ na letenky Lufthansy a ich partnerských leteckých spoločností zo Star Alliance.

Budem vždy písať o počte míľ potrebných na jednosmerné letenky v biznis triede. Na spiatočnú letenku budete potrebovať dvojnásobok uvedenej sumy. Zdôrazním vždy prípady, keď budem písať o spiatočných letenkách.

Na ekonomickú triedu budete potrebovať zhruba 60% míľ v porovnaní s biznis triedou. Vo všeobecnosti sú ale klasické platené letenky v biznis triede niekoľkonásobne drahšie ako ekonomická trieda a z tohto dôvodu považujem využitie míľ na biznis triedu za oveľa zaujímavejšie.

Mileage Bargains

Miles & More publikuje každý mesiac takzvané Mileage Bargains so zľavou skoro 50% na letenky za míle. Zoznam destinácií sa zakaždým mení a nájdete ho priamo na webovej stránke Miles & More. V prípade týchto leteniek nebudete môcť míle refundovať a ani meniť dátum odletu. Nebudete mať tiež možnosť si vybrať jednosmerné letenky. Cestovať budete môcť s Lufthansou, Austrian, Swiss, Brussels Airlines, LOT a Luxair.

Míle potrebné na spiatočné letenky v biznis triede:

  • Európa 25 000 míľ
  • Blízky východ, severná a stredná Afrika 40 000 míľ
  • USA, Kanada, Mexiko a Južná Afrika 55 000 míľ
  • Južná Amerika, Juhovýchodná Ázia a Ďaleký východ 70 000 míľ

Nevýhodou týchto leteniek sú pomerne vysoké poplatky za vystavenie leteniek. Napríklad na diaľkových letoch by ste za tieto poplatky zaplatili vo väčšine prípadov vyše 600 eur. Výhodnejšie by pre vás v tomto prípade boli lety s LOT Polish Airlines, ktorí si účtujú oveľa nižšie poplatky ako Lufthansa Group.

Swiss, biznis trieda

35 000 míľ na biznis triedu na Blízky východ a do strednej Afriky

Pri cestách na Blízky východ a do severnej, strednej a východnej Afriky budete na jednosmernú letenku v biznis triede potrebovať iba 35 000 míľ. Dávajte si ale pozor pri výbere leteckej spoločnosti. Napríklad za letenku na Zanzibar s Ethiopian Airlines by ste na poplatkoch zaplatili 49 eur, s Lufthansou (Eurowings Discover) 212 eur a s Turkish Airlines až 270 eur. 35 000 míľ za zhruba 9 hodín v lie-flat sedadle predstavuje celkom zaujímavú hodnotu.

Míle Miles & More na letenky v Severnej Amerike

Na jednosmernú letenku v biznis triede v Severnej Amerike budete potrebovať 30 000 míľ. Ak by ste ale cestovali iba v rámci jednej krajiny, stačilo by vám 20 000 míľ. Za túto sumu by ste mohli cestovať napríklad na 6 hodinovom lete z New Yorku do Los Angeles, alebo z Montrealu do Vancouveru. Členmi Star Alliance v Severnej Amerike sú United Airlines a Air Canada. Poplatky za vystavenie leteniek v Severnej Amerike sú navyše pomerne nízke.

Pozor ale, Havajské ostrovy sú v míľových tabuľkách v inej geografickej zóne ako zvyšok USA. Na let zo Severnej Ameriky do Honolulu by ste potrebovali až 35 000 míľ.

30 000 míľ by vám stačilo aj na let zo Severnej Ameriky do Strednej Ameriky, alebo do Karibiku.

Lety v rámci Južnej, Strednej Ameriky a Karibiku

Na lety v rámci celej Južnej a Strednej Ameriky a Karibiku vám v biznis triede bude stačiť 30 000 míľ. Za túto sumu by ste mohli letieť napríklad z Havany do Buenos Aires, Sao Paula, alebo Santiaga de Chile. Na tieto lety by ste mohli využiť Aviancu a Copa Airlienes. Avianca je ale momentálne v procese transformácie biznis triedy na premium economy na letoch na americkom kontinente a letenky v biznis triede na týchto trasách už v budúcnosti nebudú ponúkať.

Biznis trieda Eva Air na Boeing 787

Juhovýchodná Ázia – Ďaleký východ

35 000 míľ vám bude stačiť aj na výber letenky v biznis triede medzi juhovýchodnou Áziou a krajinami severovýchodnej Ázie. Na výber budete mať jedny z najlepších leteckých spoločností na svete ako napríklad Eva Air, ANA, Singpapore Airlines, Asiana, alebo Thai Airways. Hoci nájsť voľné miesto za míle na Singapore Airlines býva skoro nemožné. Ja som nedávno využil míle Miles & More práve na letenku s Eva Air z Bali do Tokia.

Ako som využil 35 000 míľ od Miles & More

Míle Miles & More: ďalšie zaujímavé využitie

Na letenku v biznis triede medzi Havajskými ostrovmi a krajinami ako Japonsko, Taiwan, Južná Kórea, alebo Čína budete potrebovať tiež 35 000 míľ. Opäť sa jedná o veľmi zaujímavé využitie míľ ak berieme do úvahy, že dĺžka letu na týchto trasách je často vyše 10 hodín.

Na letenku v biznis triede v rámci regiónu Austrálie, Nového Zéleandu a Pacifiku by ste potrebovali 30 000 míľ. Nájsť voľné miesto hlavne pri letoch na ostrovy v Tichom oceáne môže byť ale extrémne ťažké. Ja som už mnohokrát hľadal letenku medzi Novým Zélandom a Tahiti, ale nikdy som nebol úspešný.

30 000 míľ budete tiež potrebovať na letenku medzi severnou, strednou a východnou Afrikou a indickým subkontinentom. Za túto sumu by ste preto mohli cestovať napríklad medzi Marokom, alebo Ghanou a Indiou.

Z Blízkovýchodných krajín by ste mohli cestovať do Južnej Afriky za 35 000 míľ a za rovnakú sumu aj z Indie do Tokia, Soulu, alebo do Pekingu.

Ako najvýhodnejšie využiť míle Miles & More a Star Alliance

Tabuľky Miles & More: míle potrebné na výber letenky podľa geografických zón.

2 komentáre

Súvisiace články

2 komentáre

Miles&More: zľavnené letenky za míle (august 2022) - Dvere sveta dokorán 2. augusta 2022 - 16:36

[…] Vernostné programy […]

Reply

Leave a Comment