Home Recenzie aerolínií Recenzia LOT Polish Airlines ekonomická trieda

Recenzia LOT Polish Airlines ekonomická trieda

by Karol
1 comment

Recenzia letov s LOT Polish Airlines na Embraer 170 a Embraer 190.

Jednalo sa o spiatočnú letenku z Viedne do Gdanska s prestupom vo Varšave v ekonomickej triede. Môj prvý let z Viedne do Varšavy bol ale zrušený z technických príčin tesne pred vzletom, keď už boli všetci pasažieri na palube lietadla. Následne som bol prebookovaný na neskorší let Austrian Airlines. Z tohto dôvodu sa budem v tejto recenzii venovať iba spiatočnému letu z Gdanska do Viedne.

LOT Ekonomická trieda na Embraer 170

Recenzia LOT: sedadlá

LOT prevádzkuje väčšinu svojich európskych letov s lietadlami Embraer 170 a 190. Tieto lietadlá majú v jednom rade iba štyri sedadlá. To znamená, že na každej strane uličky sú iba dve sedadlá. Pri takejto konfigurácii máte teda vždy garantované miesto pri uličke, alebo pri okienku. Nemusíte sa preto báť, že by ste sedeli v strede medzi dvoma ľuďmi.

Môj let z Gdansku bol na Embraer 170 a prípoj do Viedne na Embraer 190. Rezervačná trieda Economy Saver mi neumožňovala si zadarmo vybrať sedadlo pri kúpe letenky. Miesto som mal automaticky pridelené rezervačným systémom. Po otvorení online check in som si ale už bez problémov zamenil miesto bez akýchkoľvek ďalších poplatkov.

Rozostupy medzi jednotlivými radmi boli dostačujúce na pohodlné cestovanie na týchto krátkych európskych letoch. Mal som ale pocit, že priestor na nohy bol mierne väčší na Embraer 190. Sedadlá boli tiež veľmi mäkké, čo nie je úplným normálom na lietadlách nasadzovaných na kratších európskych letoch.

LOT biznis trieda

Servis, strava a nápoje

LOT Polish Airlines podávajú stále zadarmo stravu a nápoje. Pravdaže sa nejedná o žiadnu exkluzívnu ponuku. Je ale celkom príjemné, že v Európe stále existujú letecké spoločnosti, ktoré neprešli na buy on board systém (spoplatnená ponuka).

Na oboch letoch som mal na výber špenátové, alebo čučoriedkové pečivo. Z nápojov boli dostupné voda, káva a čaj.

Veľmi pozitívne som bol tiež prekvapený z palubného personálu na všetkých mojich letoch. Letušky a stevardi boli vždy veľmi príjemní a pozitívne naladení.

Benefity Star Alliance Gold/ Miles & More Frequent Flyer

LOT sú členom zoskupenia leteckých spoločností Star Alliance a ich vernostným programom je Miles & More. Ak ste držieľom statusu Star Alliance Gold, alebo Miles & More Frequent Flyer a vyššie, na letoch LOT budete môcť využiť nasledovné benefity:

  • Zadarmo extra 1 kus check in batožiny. Platí to aj v prípade Economy Saver leteniek bez check in batožiny.
  • Vstup do biznis salónikov
  • Fast track. Prednostná kontrola na letiskách
  • Prednostný vstup na palubu lietadiel
  • Check in pri prepážkach biznis triedy
  • Prednostné doručenie batožiny

Výber sedadla je ale spoplatnený aj pre držiteľov vyšších statusov v prípade lacnejších rezervačných tried.

LOT Polish Airlines zhrnutie

Pokiaľ neberiem do úvahy zrušený let z Viedne do Varšavy, tak som bol veľmi spokojný s mojou cestou s LOT. Sedadlá boli dostatočne pohodlné na týchto kratších letoch a palubný personál bol veľmi príjemný. Prestup na letisku vo Varšave bol rýchly a bezproblémový. V budúcnosti by som určite nemal najmenší problém cestovať s LOT na európskych letoch, hlavne v prípade, že by sa jednalo o lety s Embraer 170/190.

Recenzia: LOT lounge vo Varšave

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Recenzia: LOT lounge vo Varšave - Dvere sveta dokorán 7. septembra 2022 - 10:05

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply

Leave a Comment