Home Recenzie aerolínií Recenzia: LOT lounge vo Varšave

Recenzia: LOT lounge vo Varšave

by Karol
1 comment

LOT Polish Airlines majú na svojom domovskom letisku vo Varšave dva biznis salóniky. V schengeskej zóne pri odletovej bráne 26 sa nachádza LOT Polonez lounge. V mimo schengenskej odletovej časti letiska budete mať možnosť využiť LOT Mazurek lounge.

Ja som mal pri mojej nedávnej ceste z Varšavy do Viedne možnosť navštíviť práve Polonez lounge.

Kto má umožnený vstup do LOT lounge

Salónik Polonez je otvorený každý deň o 5:00 do 23:00.

Bezplatný vstup do salóniku majú umožnený:

  • Cestujúci v biznis triede na všetkých letoch Star Alliance
  • Držitelia statusu Star Alliance Gold a Miles & More Frequent Flyer (a vyšší) cestujúci vo všetkých cestovných triedach na letoch Star Alliance.

Podľa webovej stránky LOT Polish Airline, cestujúci v biznis triede na diaľkových chartrových letoch LOT môžu využiť salónik iba za poplatok.

LOT Polonez lounge

Polonez lounge je pomerne malý a kapacitne veľmi poddimenzovaný salónik. LOT asi zámerne neuvádza na svojej webovej stránke veľkosť salóniku a ani počet miest na sedenie. Tieto údaje by asi pôsobili dosť zahanbujúco v porovnaní so salónikmi iných leteckých spoločností..

Počas mojej krátkej návštevy po 16:30 som mal problém nájsť akékoľvek miesto na sedenie. V salóniku nie sú vôbec samostatné kreslá a sedenie je možné iba pri klasických menších stoloch so štyrmi stoličkami, alebo pri vyšších barových pultoch. Pri mojom príchode boli obsadené všetky stoly a voľných bolo len zopár miest pri barových stoloch.

Výber teplých jedál bol na európsky salónik celkom dobrý, ale problém bolo, že nič z ponuky nepôsobilo príliš vábivo. Losos a varená zelenina ma dostatočne zasýtili, ale chuťovo boli podpriemerné. Zo studených jedál boli k dispozícií šaláty, syry, šunky a niekoľko druhov ovocia.

V salóniku sa tiež nachádza menší bar, kde si môžete objednať miešané nápoje. Aj keď ponuka nápojového lístka sa zdala byť dosť obmedzená. Káva zo samoobslužných kávovarov bola tiež jedna z tých horších, akú som mal doteraz možnosť vyskúšať.

LOT Elite lounge

Vnútri Polonez lounge sa nachádza ďalší salónik nazývaný LOT Elite lounge. Do tohto salónika budete mať ale prístup iba ak cestujete v biznis triede na diaľkovom lete, alebo ak ste držiteľom statusov HON, alebo Senator od Miles & More. Predpokladám, že vstup by ste mali mať umožnený aj keď priletíte na diaľkového lete v biznis triede a prípoj máte na európskom lete.

Tento salónik by mal mať kvalitnejšiu stravu a poskytovať tichšie prostredie ako Plonez lounge.

Ja ako cestujúci v ekonomickej triede na európskom lete so statusom s Star Alliance Gold som nemal možnosť navštíviť tento salónik.

Zhrnutie

V Polonez lounge by som určite nechcel stráviť dlhší čas čakaním na môj let. Ja som mal našťastie k dospozícii iba 15 minútovú na krátku návštevu. Najväčším problémom tohto salónika je jeho veľkosť. Zlepšená by mohla byť kvalita ponúkaných jedál a hlavne kávy.

Celkovo som bol pomerne sklamaný z Polonez lounge. Pozitívne som bol naopak prekvapený z mojich letov s LOT v ekonomickej triede.

Recenzia LOT Polish Airlines ekonomická trieda

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Recenzia LOT Polish Airlines ekonomická trieda - Dvere sveta dokorán 7. septembra 2022 - 10:19

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply

Leave a Comment