Home Letecké spoločnosti Plusy a mínusy mini kabíny Swiss v biznis triede

Plusy a mínusy mini kabíny Swiss v biznis triede

by Karol
0 comment

Swiss vyhradzujú na svojich diaľkových lietadlách pomerne veľký priestor prémiovým sedadlám. V biznis triede majú Swiss na Airbusoch A330 45 sedadiel, na Airbusoch A340 47 a na Boeing 777 je ich až 62.

Za prvými dverami každého diaľkového lietadla sa nachádzajú dva rady sedadiel prvej triedy, za ktorými nasleduje mini kabína s biznis triedou. V tomto menšom priestore sú len dva rady sedadiel. Všetky zvyšné sedadlá biznis triedy sa nachádzajú za druhými dverami.

Ja som pri mojej nedávnej ceste so Swiss na Boeingu 777 do/z Sao Paula mal možnosť cestovať v oboch kabínach. Pri ceste do Brazílie som sedel v zadnej časti a pri návrate do Zurichu v prednej mini kabíne.

Vo všeobecnosti som už o biznis triede Swiss písal jednom z minulých blogov. Recenzia: Swiss biznis trieda Boeing 777 Zurich – Sao Paulo

Dnes sa budem venovať bližšie výhodám a nevýhodam výberu sedadla v menšej prednej kabíne.

Swiss mini kabína v biznis triede

Swiss mini kabína v biznis triede

V hlavnej kabíne s 52 sedadlami som sa z dôvodu veľkého počtu pasažierov občas cítil skoro ako v ekonomickej triede. Pravdaže so všetkým pohodlím biznis triedy.

Na druhej strane z prednej mini kabíny som mal oveľa exkluzívnješí pocit z letu. V dvoch radoch bolo iba 10 sedadiel a preto tam vládla oveľa tichšia a kludnejšia atmosféra.

Nevýhodu tejto prednej kabíny je ale jej umiestnenie hneď pred kuchynkou. Počas prípravy jedál budete počuť neustále štrnganie tanierov, príborov a búchanie dvierok odkladacích priestorov. Ja som tieto zvuky počul mierne aj so slúchadlami pri pozeraní filmu.

Na druhej strane ma pred príchodom do Zurichu nezobudil hluk pri príprave raňajok. V tomto ohľade mi určite pomohli štuple do uší a celková únava z cestovania.

Pravdaže s hlukom z kuchynky budete musieť počítať aj v prvom rade hlavnej kabíny. Swiss sú ale extrémne rýchli a efektívni pri palubnom servise. Zhruba 70 až 75 minút po vzlete oboch letov som dojedol všetky chody večere a zvuky z kuchynky ustáli pomerne rýchlo.

V zadnej kabíne budete na druhej strane musieť počítať s miernym hlukom motorov. Mini kabína nachádzajúca sa viac vpredu je v tomto ohľade tichšia.

Kde by som si vybral sedadlo nabudúce?

Swiss majú v biznis triede dvojsedadlá, ktoré sú ideálne ak cestujete vo dvojici a individuálne sedadlá, ktoré sú výhodnejšie ak cestujete sami. Aj keď tieto samostatné sedadlá poskytujú viac súkromia, v budúcnosti by som určite uprenostnil dvojsedadlo v mini kabíne pred samostatným sedadlom v hlavnej kabíne (ak by som cestoval sám). Mierne viac súkromia by v tomto prípade nevyvážilo celkovo príjemnejšie prostredie v prednej kabíne. V každom prípade by som sa snažil vyhnúť dvojsedadlám pri okienkach. Ak sú tieto dvojsedadlá pri okienku v sklopenej polohe, je z nich mierne komplikovaný východ ak musíte preskakovať cez vedľa vás spiaceho spolucestujúceho.

Ako rezervovať zadarmo ”najlepšie” sedadlá v biznis triede Austrian a Swiss

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment