Home Recenzie aerolínií Recenzia: Saudia lounge v Jeddah. Prekvapujúco dobrý salónik

Recenzia: Saudia lounge v Jeddah. Prekvapujúco dobrý salónik

by Karol
3 komentáre

V roku 2021 otvorila letecká spoločnosť Saudia v medzinárodnej tranzitnej časti letiska Jeddah svoj úplne nový lounge. Počas mojej nedávnej cesty z Atén do Jakarty som strávil v tomto salóniku nazývanom Alfursan skoro sedem hodín.

Saudia má vo všeobecnosti pomerne dlhé tranzitné časy pri prestupoch medzi Európou a juhovýchodnou Áziou. Ak ale cestujete v biznis triede, nemusíte sa príliš obávať aj niekoľkohodinového tranzitu v Jeddah. Alfursan bol na moje prekvapenie veľmi príjemný a kvalitný salónik.

Recenzia: Saudia biznis trieda Airbus A320

Môj názor na: Saudia biznis trieda (zhrnutie)

Saudia dress code. Čo si obliecť na letoch so Saudiou

Saudia lounge základné údaje

Alfursan salónik má rozlohu 3500 metrov štvorcových a kapacitne je dimenzovaný pre 450 ľudí. Pre pasažierov v prvej a biznis triede sú vyhradené separátne priestory. Ja som mal možnosť navštíviť iba sekciu pre cestujúcich v biznis triede, ktorej sa budem v dnešnom blogu venovať.

Bezplatný vstup majú umožnený:

  • Pasažieri cestujúci v prvej a biznis triede
  • Držitelia statusu SkyTeam Elite Plus cestujúci aj v ekonomickej triede

Do biznis sekcie Alfursan lounge by ste mali mať možnosť sa dostať aj za poplatok 345 SAR (cca 95 eur). V prípade plateného vstupu budete môcť stráviť v salóniku maximálne šesť hodín.

Tradičná saudskoarabská káva

Saudia Alfursan lounge

Salónik je veľmi priestranný a počas väčšiny času čo som v ňom strávil bol skoro prázdny. Mierne sa zaplnil iba neskoro večer pred odletom diaľkových letov. Dizajnovo pôsobí veľmi príjemne a má mnoho častí s pohodlnými kreslami.

V salóniku nájdete tiež ležadlá ak by ste si chceli zdriemnuť pred odletom. Počas mojej návštevy ale boli všetky obsadené a z tohto dôvodu ani nemám k dispozícii ich fotografiu.

Sprcha

Asi jedinými miernymi negatívami tohto loungu boli sprchy a internet. V pánskom WC boli dve sprchy, z toho bola jedna nefunkčná. Na sprchu som našťastie nemusel čakať, keďže v salóniku nebolo veľa ľudí. Odtok vody ale nebol dostatočne rýchly a v sprche sa hromadila voda pri sprchovaní, čo som považoval za mierne nechutné.

Internet fungoval celkom OK, ale rýchlosť by mohla byť aj lepšia. Nezabudnite, že v Saudskej Arábii sú blokované internetové hlasové služby ako napríklad Skype. Ak by ste ich chceli využívať, budete potrebovať VPN (ktorý ale môže byť nelegálny v Saudskej Arábii).

Za veľmi nelogické som považoval, že v salóniku nebola žiadna obrazovka s informáciami o odletoch.

Strava a nápoje

Saudia nepodáva na palubie lietadiel a ani v biznis salónikoch žiadny alkohol. V Alfursan lounge si budete môcť aspoň objednať nealkoholické miešané nápoje. Vyskúšať budete môcť aj tradičnú saudskouarabskú kávu s rôznymi exotickými príchuťami. V bare si tiež budete môcť objednať veľmi dobré klasické kávy ako napríklad cappuccino, alebo caffe latte.

Strava bola podľa môjho názoru veľmi dobrá. Hlavnú ponuku teplých jedál tvorili tradičné arabské špeciality, ktoré mali skvelú chuť. Na fotografii sú len dve z viacerých teplých jedál. Okrem toho vám kuchári na objednávku pripravia cestoviny, alebo upečú čertvú pizzu. Ako sa dá očakávať od blízkovýchodnej leteckej spoločnosti, dostupné boli aj tradičné arabské mezze. Na dezerty a čokolády bol vyčlenený samostatný bar aj s obsluhou. Jediné čo mi chýbalo bolo čerstvé ovocie.

Zhrnutie

Alfursan lounge je kvalitný salónik na strávenie aj dlhšieho tranzitu. Vyzdvihol by som hlavne stravu, pohodlné sedenie a celkovo príjemné prostredie. Do budúcnosti by som sa určite neobával dlhšieho prestup na letisku v Jeddah ak by som mal prístup do salónika Saudie.

3 komentáre

Súvisiace články

3 komentáre

Môj názor na: Saudia biznis trieda (zhrnutie) - Dvere sveta dokorán 24. októbra 2022 - 10:52

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply
Saudia Airbus A320 ekonomická trieda - Dvere sveta dokorán 3. novembra 2022 - 10:47

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply

Leave a Comment