Home Recenzie aerolínií Recenzia: Finnair lounge v Helsinkách

Recenzia: Finnair lounge v Helsinkách

by Karol
2 komentáre

Finnair majú na svojej základni v Helsinkách tri biznis salóniky. Ja som počas mojej nedávnej cesty s Finnair z Tokia do Frankfurtu navštívil ich lounge v schengenskej časti letiska. V mimo schengenskej odletovej zóne má Finnair ešte jeden klasický biznis salónik a tiež Platinum Wing lounge, ktorý je určený pre držiteľov statusu oneworld Emerald. Hlavným rozdielom Platinum Wing oproti klasickým salónikom je kvalitnejšia strava a možnosť využitia sauny nachádzajúcej sa priamo v salóniku.

Recenzia: Finnair biznis trieda Airbus A350 z Tokia do Helsínk

Finnair lounge vstup

Salónik v schengenskej zóne je otvorený každý deň od 5:30 do 23:30 a nachádza sa pri odletovej bráne číslo 22. Kapacitne je dimenzovaný až pre 280 ľudí.

Bezplatný vstup majú umožnený všetci držitelia statusu oneworld Sapphire a Emerald cestujúci na letoch oneworld vo všetkých cestovných triedach.

Lounge môžu využiť aj pasažieri leteckých spoločností oneworld cestujúci v biznis triede. Bussines Light letenky od Finnair ale nezahŕňajú bezplatný vstup do biznis salónikov.

Finnair Business light letenky bez batožiny a loungu

Salónik Finnair v schengenskej odletovej zóne

Lounge s veľkými presklenenými stenami s priamym výhľadom na vzletovú dráhu je zariadený vo veľmi peknom škandinávskom štýle. Môj let z Japonska pristál v Helsinkách o 4 ráno a do salónika som vstúpil ako úplne prvý pasažier hneď po jeho otvorení. Pred prvou veľkou vlnou odletov po 7 hodine sa sálonik pomerne dosť zaplnil. Hlavne centrálna zóna so samoobslužným bufetom bola veľmi rušná. V bočných častiach salónika zariadených pohodlnými kreslami ale nebol problém nájsť miesto na sedenie.

Výber stravy na raňajky nebol veľmi široký, ale bol veľmi adekvátny v porovnaní s inými európskymi salónikmi.

Základ bufetu tvorili: zelenina (rajčiny, uhorky a šalát), syry, šunka, ovsená kaša, zapekané vajcia s párkom, biely jogurt, ovocie a pečivo. Ja som sa osobne vo Finnair lounge na raňajky najedol lepšie ako v Austrian lounge vo Viedni.

V salóniku sú k dispozícii tiež sprchy.

Zhrnutie

Finnair lounge poskytuje veľmi príjemné priestory na strávenie času pred odletom vášho letu. Aj keď výber stravy na raňajky nebol veľmi široký, ocenil som možnosť sa pomerne zdravo najesť.

2 komentáre

Súvisiace články

2 komentáre

Leave a Comment