Home Recenzie aerolínií Recenzia: Japan Airlines biznis trieda Londýn – Tokio

Recenzia: Japan Airlines biznis trieda Londýn – Tokio

by Karol
0 comment

Recenzia biznis triedy Japan Airlines na Boeing 777 z Londýna do Tokia.

Japonské letecké spoločnosti sú vo všeobecnosti známe kvalitou svoj servisu a komfortu na palube bez ohľadu na to, či cestujete v ekonomickej, alebo prvej triede.

S Japan Airlines som už v minulosti cestoval v biznis triede z Manily do New Yorku. Tak ako pri lete do USA, aj tento 14 hodinový let z Londýna do Japonska bol jednoducho skvelý.

Japan Airlines sedadlá

Japan Airlines majú podľa môjho názoru jedny z trojice najlepších sedadiel v biznis triede na svete. Rovnaké sedadlá používajú napríklad aj Oman Air a Korean Air.

Na prvý pohľad nevyzerá biznis kabína Japan Airlines veľmi príťažlivo. Pohodlie sedadiel ale zďaleka vyváži prvý dojem z vysokých stien sedadiel. Tie poskytujú množstvo súkromia cestujúcim aj keď nie sú dizajnovo najkrajšie.

Japan Airlines majú na Boeingoch 777 až sedem sedadiel v jednom rade (konfigurácia 2-3-2). Na mierne užších Boeingoch 787 majú v jednom rade iba šesť sedadiel. Špeciálny dizajn ale zaručuje priamy prístup do uličky všetkým pasažierom. K sedadlám pri okienku a k strednému trojsedadlu sa dostanete cez úzku uličku bez vyrušovania vášho suseda.

Ak cestujete sami, stenu medzi dvoma sedadlami budete môcť vysunúť stačením jedného gombíka. Pri ceste tak budete mať úplné súkromie. Tieto sedadlá sú také privátne, že ak budete sedieť pri okienku, tak z uličky na vás nikto nebude vidieť.

V súčasnosti majú už mnohé letecké spoločnosti na Boeingoch 777 v biznis triede iba štyri sedadlá v jednom rade. Ja by som ale aj tak vo väčšine prípadov uprednostnil práve túto konfiguráciu Japan Airlines.

Ak by ste chceli mať čo najviac súkromia, mali by ste si vybrať sedadlá pri okienkách. Stredné trojsedadlo je rovnako privátne, ale výhľad von z lietadla je určite bonusom.

Sklopením sedadla si vytvoríte takmer dva metre dlhú posteľ. Veľkou výhodou týchto sedadiel je, že vaše nohy sú pri spánku na veľmi širokom otvorenom paravane. Pri väčšine najmodernejších biznis sedadiel sú vaše nohy pri spánku v malom boxe, ktorý značne obmedzuje pohodlie.

Sedadlá pri uličke by som odporučil iba ľuďom s obmedzenou mobilitou, keďže sa do nich v sklopenej polohe dostanete aj z boku. Na všetky ostatné sadadlá budete mať v sklopenej polohe prístup iba “štvornožky” spredu.

Strava a servis na palube

Strave na palube tohto letu som už venoval samostatný blog.

Môj let s doteraz najlepšou stravou v biznis triede

Z tohto dôvodu len v krátkosti zhrniem moje pocity.

Na tomto nočnom lete boli podávané večera a raňajky. Ja som si vybral v oboch prípadoch japonskú stravu. Všetky podávané jedlá boli jednoducho vynikajúce. Zloženie jedál bolo veľmi rôznorodé a všetky položky chutili veľmi čerstvo.

Letušky boli typicky japonské. Veľmi milé, úslužné a zdvorilé.

Video ponuka a amenity kit

Individuálne obrazovky Japan Airlines sú jednými z najväčších aké môžete nájsť v biznis triede. Obsah video ponuky bola asi jediná vec, ktorá ma sklamala na tomto lete. Väčšinu filmov tvorili veľké americké blockbustery. Menších nezávislých filmov bolo v ponuke menej.

Pre mňa ale nie príliš ideálna video ponuka nepredstavovala zásadný problém. Po večeri som si hneď ľahol a veľkú časť letu som prespal.

Amenity kit Japan Airlines obsahoval tradičné veci ako zubnú kefku, masku na oči, štuple do uší, alebo nočný krém.

Na ázijských leteckých spoločnostiach oceňujem, že pasažierom poskytujú aj papuče. Japan Airlines davajú cestujúcom v biznis triede aj vestu na spanie. K dispozícii sú aj matrace, ktoré možete použiť na sedadlo v sklopenej polohe.

Japan Airlines biznis trieda zhrnutie

Japan Airlines sú v takmer všetkých ohľadoch skvelá letecká spoločnosť. Sedadlá v biznis triede sú veľmi pohodlné a poskytujú veľa súkromia. Tradičná japonská strava na mojom lete bola tiež výborná. Mierne sklamaný som bol iba z kvality video ponuky. Ak by som mal v budúcnosti príležitosť, určite by som neváhal opäť cestovať s Japan Airlines. Podľa môjho názoru sa jedná o jednu z najlepších svetových leteckých spoločností.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment