Home Letecké spoločnosti Dva dôvody, prečo si stravu v biznis triede predobjednať online

Dva dôvody, prečo si stravu v biznis triede predobjednať online

by Karol
0 comment

Existujú dva veľmi dobré dôvody, prečo si pri cestách v biznis triede na diaľkových letoch predobjednať stravu na webovej stránke vašej leteckej spoločnosti. Pravdaže nehovorím o klasických možnostiach ako sú vegetariánske, alebo bezgluténové jedlá.

Mnohé letecké spoločnosti vám umožnia objednať si na internete aj z ich klasického jedálneho lístka. Menu ale pravdepodobne nebude k dispozícii niekoľko mesiacov pred vašou cestou. Ja si vždy zhruba dva týždne pred plánovaným odletom otvorím moju rezerváciu v “manage my booking” a overím si, či moja letecká spoločnosť poskytuje možnosť predobjednávky jedla.

Kačka na palube Qatar Airways

1. Prečo si predobjednať stravu v biznis triede: rozšírené menu

Online jedálny lístkok je takmer vždy rovnaký ako ten, čo dostanete na palube lietadla. Apoň jeho prvá časť.

Mnohé letecké spoločnosti majú na internete aj rozšírené menu, ktorého položky si už nebudete môcť objednať priamo od palubného personálu.

Ako príklad uvediem môj nadchádzajúci let s Eva Air z Viedne do Taipei. Ich online obedové menu obsahovalo okrem troch klasických položiek aj ďalšie tri hlavné jedlá, ktoré sú k dispozícii iba pri online objednávke. Ich hovädzí steak znel celkom dobre, ale osobne uprednostňujem rybu. Tú by som si už ale na palube lietadla objednať nemohol, keďže nie je súčasťou štandardného menu.

Rozšírené online menu Eva Air

2. Buďte si istí, že vaša voľba bude k dispozícii

Letecké spoločnosti nikdy negarantujú, že každý pasažier dostane presne to jedlo, ktoré si vyberie (prvú voľbu). Ak by mali mať k dispozícií každú položku z jedálneho lístka pre každého cestujúceho, na konci letu by skončilo v odpade veľké množstvo nedotknutých potravín.

Ak teda sedíte v zadnej časti biznis triedy, je dosť možné, že vaša prvá voľba už nebude k dispozícii. Predpobjednávkou na webovej stránke sa tak môžete vyvarovať tohto nepríjemného prekvapenia.

Vedeli ste, že ak ste držiteľom vyššieho statusu v aliancii vašej leteckej spoločnosti, tak budete mať väčšiu šancu, že vaša prvá voľba z menu bude dostupná? Mnohé aerolinky sa pravdaže snažia uspokojiť hlavne svojich najvernejších klientov. Cestujúci s najvyšším statusom sú často oslovení pri výbere jedál medzi prvými.

Fotogaléria: catering Qatar Airways v biznis triede

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment