Home Akciové letenky Dnes som po dlhej dobe kúpil letenku cez online cestovnú kanceláriu

Dnes som po dlhej dobe kúpil letenku cez online cestovnú kanceláriu

by Karol
0 comment

Ak pravidelne čítate moje blogy, budete asi vedieť, že letenky kupujem takmer vždy priamo od leteckých spoločností. Pokiaľ je to len trocha možné, letenky cez online cestovné kancelárie nekupujem.

Pár ušetrených eur mi určite nestojí za problémy, ktoré by som mohol mať v prípade zmien časov odletov, alebo pri zrušených letoch. Ak si vašu letenku zakúpite cez online cestovnú kanceláriu, všetky zmeny budete musieť riešiť iba cez ňu. Letecké spoločnosti vám nijako nepomôžu s vaším problémom.

Dôdov prečo kupovať letenky priamo od leteckých spoločností je naozaj veľa. Tejto tématike som sa už v minulosti venoval podrobnejšie.

Kúpa letenky cez online cestovné kancelárie

Dnes som sa ale dostal do situácie, keď som nemal na výber a musel som využiť online predajcu leteniek. Ak sa už rozhodnete k takémuto kroku, mali by ste si zvoliť firmu, ktorej dôverujete a máte s ňou dobré skúsenosti. Nemali by ste si zakúpiť letenku od prvého predajcu, ktorého vám ponúkne Google Flights, alebo Momondo.

Ak sa jedná o spoločnosť, ktorú nepoznáte, mali by ste si aspoň prečítať nejaké recenzie od ich bývalých zákazníkov.

Ja v takýchto prípadoch využívam Orbitz, s ktorými som mal v minulosti celkom dobré skúsenosti. (Poznámka: nejedná sa o žiadnu platenú reklamu na túto spoločnosť).

Dnes som potreboval kúpiť letenku zo Santiaga de Chile do Buenos Aires a letenka od Aerolineas Argentinas bola pre mňa najideálnejšia. Nielenže bola cena dobrá, ale táto najväčšia argentínska letecká spoločnosť lieta z Čile priamo na letisko v centre Buenos Aires. Takmer všetky ostatné aerolinky lietajú na vzdialenejšie letisko Ezeiza.

Webová stránka Aerolineas Argentinas má ale neskutočne veľa chýb, ktoré sa mi podarilo s námahou prekonať. Moju platobnú kartu ich systém nakoniec ale aj tak nezobral a letenku musel kúpiť cez online predajcu. Nejednalo sa pre mňa o ideálne, ale jediné možné riešenie tohto problému.

Záver

Letenky nekupujem priamo od leteckých spoločností iba v prípadoch, ak mám zásadný problém s ich rezervačným systémom. Ani vy by ste nemali byť leniví ísť priamo na webovú stránku leteckej spoločnosti, alebo sa nechať zlákať vidinou pár ušetrených eur.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment