Home Recenzie aerolínií Nová premium economy trieda Finnair

Nová premium economy trieda Finnair

by Karol
0 comment

V roku 2022 predstavili Finnair novú premium economy triedu, ktorú nájdete na ich diaľkových Airbusoch A350 a A330. Jedná sa o celkom nový produkt, keďže Finnair mali doteraz na svojich lietadlách iba ekonomickú a biznis triedu.

Ja som na mojom nedávneho lete Finnair z Tokia do Helsínk cestoval v biznis triede a preto nebudem môcť zhodnotiť palubný servis v tejto novej cestovnej triede. Premium ekonomická trieda na mojom lete ale nebola plná a na pár minút som mal možnosť vyskúšať aspoň pohodlie týchto sedadiel.

Premium economy od Finnair

Na premium economy vyhradili Finnair na každom lietadle iba tri rady, ktoré sa nachádzajú hneď za biznis triedou. Táto mini kabína je ale úplne oddelená od ekonomickej triedy a vládne tam preto veľmi tichá atmosféra.

Na Airbusoch A330 je v jednom rade sedem sedadiel (konfigurácia 2-3-2) a na širších Airbusoch A350 až osem (2-4-2). Šírka sedadiel je ale v oboch prípadoch rovnaká. Veľkosť rozostupov medzi jednotlivými radmi je 96,5 cm. Celkovo je pohodlie pri ceste na oveľa vyššej úrovni ako v ekonomickej triede.

Uhlopriečka štandardnej obrazovky je 13 palcov a v prípade sedadiel v prvom rade je to až 16 palcov. Každý pasažier dostane tiež kvalitnejšie slúchadlá s funkciou potláčania hluku.

Po príchode na palubu je už na každom sedadle prichystaná nielen deka, ale aj špeciálny vankúšik na krk a fľaša vody. Cestujúci v premium ekonomickej triede dostanú tiež rovnaké amenity kit ako pasažieri v biznis triede. V tejto kozmetickej taštičke nájdete napríklad zubnú kefku a pastu, klapky na oči, štuple do uší, alebo nočný krém.

Strava podávaná v premium economy by mala byť lepšia ako v ekonomickej triede. Jej kvalitu ale pravdaže neviem posúdiť.

Zhrnutie

Premium economy od Finnair pravdaže nepostkytuje pohodlie biznis triedy, ale pri dobrej cene je veľmi dobrou alternatívou k ekonomickej triede.

Recenzia: sedadlá Finnair v biznis triede bez možnosti sklápania na Airbus A350/ A330

Recenzia: Finnair biznis trieda Airbus A350 z Tokia do Helsínk

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment