Home Letecké spoločnosti Prečo preferujem Iberiu na európskych letoch v ekonomickej triede

Prečo preferujem Iberiu na európskych letoch v ekonomickej triede

by Karol
0 comment

Ak by som si mal vybrať moju najobľúbenejšiu leteckú spoločnosť pri letoch v ekonomickej triede na európskych letoch, bola by ňou určite Iberia (hneď za ňou by nasledovali Air Dolomiti).

Nechcem tým ale povedať, že tieto španielske aerolinky sú najlepšie v Európe.

Ak by sme si zobrali ich typický let, v mnohých oblastiach by sa nelíšili od nízkonákladových leteckých spoločností. Za rezerváciu sedadla, stravu na palube, alebo check in batožinu by ste si pri najlacnejších letenkách museli priplácať. Rozostupy medzi jednotlivými radmi sedadiel nie sú tiež o moc väčšie ako u nízkonákladoviek. Najzásadnejším rozdielom oproti Ryanair, alebo Wizz Air by bolo, že na palubu by ste si mohli zadarmo zobrať jednu väčšiu príručnú batožinu.

Napriek tomu je ale pre mňa Iberia prvou voľbou pri cestách do Španielska a Portugalska.

Iberia ekonomická trieda

Iberia v ekonomickej triede so statusom od oneworld

Vaša cesta s Iberiou bude oveľa pohodlnejšia, ak máte status Sapphire, alebo Emerald v aliancii leteckých spoločností oneworld.

S vyšším statusom od oneworld budete mať zadarmo navyše jednu podpalubnú batožinu. Check in batožiny si budete môcť spraviť na letisku pri prepážkach biznis triedy. Na všetkých letiskách budete môcť pravdaže využiť biznis salóniky. Jedná sa o benefity, ktoré dostanete aj s vyšším statusom od Star Alliance a SkyTeam. (V prípade Lufthansa Group nedostanete zadarmo check in batožinu pri Light letenách ani so Star Alliance Gold).

Zásadný rozdiel je pri rezervácii sedadla. Pri letoch s Iberiou dostanete možnosť si rezervovať akékoľvek sedadlo v lietadle úplne zadarmo a to aj pri tých najlacnejších letenkách. Pri najlacnejších letenkách od SkyTeam a ani Star Alliance takúto možnosť mať nebudete.

Ja si pravdaže vždy vyberám sedadlá pri núdzovom východe, ktoré poskytujú najviac priestoru na nohy. A keďže sú tieto sedadlá pre cestujúcich bez statusu najdrahšie, pri letoch s Iberiou ostalo sedadlo vedľa mňa väčšinou vždy voľné.

Iberia lounge v Madride

Rovnaké benefity by som dostal aj pri cestách s inými leteckými spoločnosťami skupiny oneworld ako napríklad s British Airways. Do Veľkej Británie ale nezvyknem cestovať vôbec a preto ostáva Iberia mojou najobľúbenejšou leteckou spoločnosťou na európskych letoch v ekonomickej triede.

Iberia upgrade do biznis triedy za 48 eur

Moje najobľúbenejšie nízkonákladové aerolinky

Recenzia: Iberia biznis trieda z Madridu do Čile

Iberia lounge na letisku v Madride

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment