Home Letecké spoločnosti Je najhoršie letisko v Európe Paríž Charles de Gaulle?

Je najhoršie letisko v Európe Paríž Charles de Gaulle?

by Karol
0 comment

Ktoré je najhoršie letisko v Európe? Pre mňa osobne je to určite Charles de Gaulle v Paríži.

Môj nedávny tranzit na tomto najväčšom francúzskom letisku medzi letmi EVA Air a Austrian Airlines bol veľmi stresujúci. Na prestup som mal dve hodiny a bez pomoci zamestnancov letiska by som môj let do Viedne určite zmeškal.

Prestupy na obrovských letiskách ako Frankfurt, alebo Londýn Heathrow nie sú tiež ideálne, ale sú jednoduchšie ako na Charles de Gaulle.

Pri výbere najhoršieho letiska v Európe som nebral do úvahy menšie regionálne letiská. Napríklad letisko na Santorini je malé a extrémne preplnené, ale aspoň na ňom nebudete mať stres, že zmeškáte váš let.

Najhoršie letisko v Európe

Na letisku Charles de Gaulle v Paríži som už prestupoval aj minulý rok. Vtedy sa ale jednalo o lety s Air France a tranzit bol v rámci toho istého terminálu. Môj prestup bol preto pomerne rýchly a bezproblémový.

Charles de Gaulle má ale tri terminály a môj minulotýždňový prílet z Taipei bol na terminál 3 a odlet do Viedne z terminálu 1. Na presun medzi terminálmi budete musieť využiť letiskový vlak, ktorý sa ale nachádza vonku pred bezpečnostnou kontrolou.

Už pri prílete ma pri lietadle čakal zamestnanec letiska s mojím menom, ktorý ma prioritne dostal cez pasovú kontrolu, pri ktorej bol veľmi dlhý rad. Následne ma odprevadil až k vlaku smerujúcemu do terminálu 1.

Po príchode na terminál 1 bol pri bezpečnostnej kontrole opäť extrémne dlhý rad. Bezpečnostného pracovníka vôbec nezaujímalo, že môj let odlieta o 45 minút a nebol ochotný ma prednostne vybaviť. Čakaním v rade by som môj let určite zmeškal a išiel som preto za check-in agentom Austrian Airlines, ktorý mi pomohol s prednostným prechodom cez bezpečnostnú kontrolu.

Celkovo mi prestup medzi týmito dvoma letmi trval takmer 90 minút a celý proces som opísal len veľmi zjednodušene. Jednalo sa v každom prípade o veľmi dlhý čas, hlavne keď beriem do úvahy, že check-in batožiny som si spravil priamo až do Viedne ešte na letisku v Taipei. Mimochodom, moja batožina sa v Paríži stratila a objavená bola až po dvoch dňoch.

Zhrnutie

Do budúcnosti sa určite budem snažiť vyhnúť prestupom na letisku Charles de Gaulle. Jedinou výnimkou budú lety s Air France a ich partnerskými leteckými spoločnosťami zo SkyTeam, ktoré sa nachádzajú v rámci terminálu 2. Ak by ste mali tranzit medzi dvoma terminálmi na Charles de Gaulle, vyhraďte si dostatočne dlhý čas na prestup a to hlavne ak by ste cestovali s dvoma separátnym letenkami.

Minimálny čas potrebný na prestup na další let

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment