Home Recenzie aerolínií Recenzia: Iberia biznis trieda na Airbus A350

Recenzia: Iberia biznis trieda na Airbus A350

by Karol
4 komentáre

Recenzia: Iberia biznis trieda na Airbus A350 z Madridu do Santiaga de Chile.

Na rovnakej trase som už v biznis triede Iberie cestoval v októbri 2021. V tom čase ale táto najväčšia španielská letecká spoločnosť do Čile nasadzovala o niečo menší Airbus A330. Recenziu tohto letu nájdete v tomto staršom blogu.

Po mojej celkovo pozitívnej skúsenosti spred dvoch rokov som bol tentokrát trocha sklamaný z tohto letu. Hlavným dôvodom mojej neskpokojnosti bola strava v biznis triede. Tento týždeň budem cestovať s Iberiou zo Santiaga späť do Madridu a budem môcť preto posúdiť, či sa jednalo o výnimku, alebo sa catering Iberie naozaj zhoršil.

Na letisku v Madride som navštívil Iberia Velázquez lounge v satelitnom termináli S4.

Z Madridu sme odlietali načas o 23:59 a dĺžka letu bola necelých 13 hodín.

Recenzia: Iberia biznis trieda na Airbus A320

Recenzia: Iberia sedadlá na Airbus A350

Sedadlá na Airbuse A330 pred dvoma rokmi boli v pomerne zlom stave. Našťastie o niečo novší Airbus A350 mal poťahy čisté a bez zodratých častí.

V biznis triede má každý pasažier priamy prístup do uličky a celkovo by som označil sedadlá Iberie ako kvalitný priemer. Sedlá sú pohodlné pri oddychu v polosklopenej polohe a aj pri spánku v plne sklopenej polohe.

Pri výške 186 cm som nemal problém s dĺžkou a ani šírkou sedadiel. Pozitívne hodnotím tiež box, v ktorom sú vaše nohy v sklopenej polohe pri spánku. Tento box bol dostatočne široký a neobmedzoval moc moju polohu pri spánku.

Koncom minulého roka dostala Iberia prvý Airbus A350 so sedadlami, ktoré majú posuvné dvere. Či a kedy bude Iberia vymieňať staršie kabíny za sedadlá s dverami nie je známe. Keďže sú terajšie sedadlá v dobrom stave, nemyslím si, že by sa Iberia ponáhľala s ich výmenou.

Strava a nápoje

Po vzlete bola podávaná večera a dve hodiny pred pristátím raňajky. V oboch prípadoch bola kvalita jedál horšia ako pred dvoma rokmi. Večeru by som zhodnotil ako priemernú a raňajky ako zlé.

Po príchode na palubu dostal každý pasažier welcome drink. Rovnako ako TAP Air Portugal, ani Iberia nemá v ponuke šampanské. Ak by ste chceli šumivé víno, objednať si budete môcť iba Cavu.

Krátko po vzlete boli opäť podávané nápoje (bez orieškov, ktoré ponúka väčšina leteckých spoločností v biznis triede).

Ako predjedlo som si objednal teľacie mäso, ktoré bolo dobré, ale nebolo ničím výnimočné. Hlavný chod z jahniaceho mäsa bol na druhej strane vynikajúci. Ako dezert som si objednal cheescake, ktorý bol suchý a zjedol som z neho len veľmi málo.

Počas letu bolo k dispozícii menšie občerstvenie a ja som si objednal mango, keď som sa prebudil uprostred noci.

Pred dvoma rokmi som pri ceste do Santiaga na raňajky dostal veľmi chutnú omeletu s ovocím a jogurtom. Tentokrát raňajky pozostávali iba z omelety so slaninou a zemiakov. Ovocie a ani jogurt neboli vôbec k dispozícii. Samotná omeleta bola veľmi suchá. Jednalo sa o jedny z najhorších raňajok aké som mal v biznis triede na diaľkovom lete.

Iberia nepodáva cappuccino, alebo caffe latte a tak som si po raňajkách objednal aspoň espresso. Okrem espressa bola dostupná iba tradičná čierna káva.

Kompletný jedálny a nápojový lístok na vašom lete nájdete tiež priamo na webovej stránke Iberie.

Palubný personál, kozmetická taštička a video ponuka

Z palubného personálu vynikala veľmi dobre naladená hlavná letuška, ktorá tesne pred odletom privítala osobne každého pasažiera v biznis triede a prišla sa tiež rozlúčiť pred príletom do Čile. V priebehu letu sa ešte informovala, či je všetko v poriadku. Zvyšok personálu nebol až tak zhovorčivý, ale každý člen posádky bol veľmi príjemný.

Kozmetická taštička obsahovala klasické položky ako štuple do uší, klapky na oči, ponožky, alebo zubnú kefku s pastou. Keďže som vedel, že Iberia nemá papuče v biznis triede, do lietadla som si zobral jednorázové papuče zo sprchy z loungu.

Okrem kvalitného vankúša a prikrývky dostal každý pasažier aj tenší matrac na sedadlo.

Počas letu som spal skoro osem hodín a preto som mal čas si pozrieť iba jeden film počas večere a jeden počas raňajok. Ako sa dá očakávať, v ponuke bolo veľa španielskej produkcie, ale dostupných bolo pravdaže aj mnoho amerických filmov. Aktuálna video ponuka Iberie.

Iberia recenzia zhrnutie

Iberia má v biznis triede na Airbusoch A350 pohodlné, aj keď pomerne štandardné sedadlá. Sklamaný som ale bol zo stravy, ktorá bola horšia ako v minulosti. Iberia určite nebude v budúcnosti mojou prvou voľbou pri kúpe letenky. V prípade dobrej ceny letenky by som im ale dal ďalšiu šancu.

Recenzia letu Iberie v biznis triede zo Santiaga do Madridu na Airbus A350 (raňajky Iberie sú naozaj zlé).

4 komentáre

Súvisiace články

4 komentáre

Recenzia: Iberia biznis trieda z Madridu do Čile - Dvere sveta dokorán 13. marca 2023 - 20:19

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply
Recenzia: Iberia biznis trieda na Airbus A320 - Dvere sveta dokorán 13. marca 2023 - 20:21

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply

Leave a Comment