Home Recenzie aerolínií Recenzia: Air France lounge v Paríži, schengenská zóna

Recenzia: Air France lounge v Paríži, schengenská zóna

by Karol
2 komentáre

Recenzia: Air France lounge na letisku Charles de Gaulle v Paríži v schengenskej odletovej zóne.

Air France majú na letisku Charles de Gaulle až šesť salónikov. Ja som počas mojej cesty z Madridu do Viedne strávil niekoľko hodín v ich salóniku v termináli 2F.

Air France pred dvoma rokmi kompletne zrekonštruovali tento lounge a výsledok je naozaj dobrý. Dominantnou časťou je architektonicky veľmi zaujímavé schodisko, ktoré spája obe poschodia salónika. Zaoblená predná stena je celá zo skla a poskytuje veľmi pekné výhľady na letiskovú plochu. A pravdaže aj možstvo svetla cez deň.

Recenzia: Air France lounge na letisku v Paríži v mimo schengenskej odletovej zóne.

Vstup do salónika

Tento lounge je otvorený každý deň od 5:30 do 22:00.

Bezplatne ho budete môcť využiť, ak spľňate jednu z nasledovných podmienok:

  • Cestujete v prvej triede (plus jednen hosť)
  • Cestujete v biznis triede
  • Ste držiteľom statusu: Flying Blue Platinum, Gold, alebo SkyTeam Elite Plus

Podmienkou vstupu je samozrejme let na palube niektorého z prepravcov SkyTeam.

Salónik na základe statusu ale nebudete môcť využiť pri vnútroštátnych letoch, pokiaľ nemáte ten istý deň prípoj na medzinárodnom lete.

Ak nespĺňate ani jednu z vyššie uvedených podmienok, vstup si budete môcť aj zakúpiť so zľavou na internete, alebo v deň odletu priamo na letisku.

Recenzia: Air France lounge

Aj keď sa salónik rozkladá na dvoch poschodiach, počas mojej návštevy neskoršie popoludní a podvečer bol stále pomerne plný. Air France nazýva tento lounge oázou pokoja. Aj keď je toto tvrdenie ďaleko od reality, nikdy som nemal problém nájsť voľné miesto na sedenie.

Tento salónik nemá jednu hlavnú jedálenskú časť. Namiesto toho sú po celom priestore umiestnené menšie samoobslužné “ostrovčeky” s jedlom a nápojmi. V popoludňajších hodinách boli na výber iba studené jedlá a polievka. Vo večerných hodinách bola ponuka rozšírená aj o dve teplé jedlá.

Ponuka jedál bola klasicky francúzska. K dispozícií boli bagety, syry, viacero šalátov, dezertov a aj takzvaný Detox bar. Nájdete tu pravdaže aj šampanské. Na európsky lounge sa jednalo o celkom dobrú ponuku.

Na druhom poschodí sa nachádzajú menšie separátne miestnosti s pohodlnými ležadlami, ak by ste si chceli odýchnuť po dlhom lete. Počas väčšiny času boli ale tieto ležadlá obsadené. Naopak na sprchu som nemusel čakať vôbec.

Kozmetická firma Clarins na druhom poschodí prevádzkuje menšie spa, ktoré budete môcť využiť bezplatne. Ja som ale toto spa nenavštívil.

Zhrnutie

Lounge Air France v termináli 2F je dizajnovo veľmi pekný, aj keď mierne rušný priestor na oddych pred vaším letom. Strava a nápoje boli dostatočne dobré na európsky schengenský lounge. Určite sa jedná o dobré miesto na únik z preplneného hlavného terminálu letiska Charles de Gaulle.

Recenzia: Air France biznis trieda na Airbus A350 z Paríža do Sao Paula

Zlé! Air France biznis trieda Embraer 170 intraEU let

2 komentáre

Súvisiace články

2 komentáre

Leave a Comment