Home Recenzie aerolínií Recenzia: EVA Air biznis trieda na Boeingu 777 Taipei – Paríž

Recenzia: EVA Air biznis trieda na Boeingu 777 Taipei – Paríž

by Karol
1 comment

Recenzia biznis triedy EVA Air na Boeingu 777 z Taipei do Paríža. Odlet z Taiwanu bol o 23:40 s celkovou dĺžkou letu 14,5 hodiny.

V tomto blogu sa nebudem venovať všetkým aspektom biznis triedy EVA Air. O ich biznis triede som už podrobnejšie písal pri recenzii letu z Viedne do Taipei na Boeingu 787. V dnešnom blogu budem skôr rozoberať odlišnosti týchto dvoch letov.

Na letisku v Taipei som čas pred vstupom do lietadla strávil v biznis salóniku EVA Air.

Recenzia EVA Air: strava

Zo stravy na lete z Viedne do Taipei som bol mierne sklamaný. Niežeby nebola dobrá, ale celkovo by som ju označil ako priemernú. Na druhej strane catering z ich základne v Taipei bol vynikajúci.

Pred odletom som si na webovej stránke EVA Air predobjednal hlavné jedlo. Vybrať som si mohol až zo 14 hlavných jedál. Na palube lietadla už jedálny lístok obsahoval klasicky iba tri položky.

Celková kvalita všetkých chodov počas večere bola vynikajúca. Na rozdiel od letu z Viedne som ale nedostal šalát a ani polievku. Možno z dôvodu, že sa jednalo o neskorý večerný odlet?

Jednotlivé jedlá nebudem podrobnejšie opisovať. Lepšiu predstavu budete mať z fotografií.

Keď som sa prebudil uprostred noci, objednal som si ešte ryžovú kašu s krevetami, ktorá bola tiež skvelá. Nie každý Európan má rád tieto čínske ryžové kaše a vybrať si pravdaže budete môcť aj z iných snackov.

Ryžová kaša s krevetami

Niektoré letecké spoločnosti začali v poslednej dobe podávať na diaľkových letoch veľmi minimalistické raňajky. To naštastie nie je prípad EVA Air. Ako hlavné jedlo som si objednal omeletu, ktorá bola jednou z tých lepších omeliet v biznis triede. Na podnose som ešte dostal ovocie, jogurt a müsli. Tieto raňajky boli tiež lepšie ako čínske raňajky pri ceste z Viedne do Taipei.

Jediným slabším bodom celého cateringu bol iba chlieb. V tomto prípade je ale problém skôr v odlišných chutiach. Taiwančania majú radšej veľmi mäkké pečivo a naše o niečo tvrdšie chleby im moc nechutia.

Palubný perosnál

Celkovo mám z palubného personálu EVA Air zmiešané pocity. Pri obsluhe sú letušky vynikajúce. Sú milé a veľmi promptné. To je ale asi všetko. Rovnako ako pri ceste z Viedne, aj na tomto lete bola ich akákoľvek ďalšia komunikácia nulová. Problém v mojom prípade nebol ani v jazykovej bariére, keďže po čínsky viem plynule (materinský jazyk letušiek EVA Air).

Recenzia: EVA Air sedadlá

EVA Air majú v biznis triede na svojich Boeingoch 777 a 787 dva rôzne druhy sedadiel. V oboch prípadoch budete mať zo sedadla priamy prístup do uličky a v celkovom pohodlí pri cestovaní nie je zásadný rozdiel.

Najväčší rozdiel je v dizajne a v obrazovkách. Boeing 777 má o niečo starší dizajn sedadiel a zvolené zelené farby by mohli byť trocha jemnejšie. Interiér kabíny Boeingu 787 je už farebne lepšie ladený. Nejedná sa ale o žiadny zásadný problém, ktorý by ovplyvnil kvalitu letu.

Biznis trieda EVA Air na Boeingu 777 má celkovo 39 sedadiel. Medzi prvými a druhými dverami lietadla je šesť radov sedadiel a za druhými dverami ešte ďalšie štyri. Zadná kabína preto pôsobí o niečo intímnejšie. Pri boardingu je ale táto zadná časť rušnejšia, keďže pasažieri ekonomickej triedy vstupujú do lietadla cez druhé dvere. Ak by som si mal osobne vybrať, tak ako na tomto lete, aj v budúcnosti by som si rezervoval sedadlo v zadnej kabíne.

Keďže sú 777ky o niečo staršie, kvalita obrazoviek je tiež o niečo horšia ako na 787kách. Kvalita rozlíšenia na 777kách je ale stále dostatočne dobrá aj na biznis triedu. Tieto obrazovky ale budete musieť pri vzlete a pristávaní zaklopiť. Filmy budete môcť pozerať aj v zaklopenej polohe, aj keď nie pod ideálnym uhlom.

Ak by ste ale cestovali vo dvojici, Boeing 787 by bol pre vás lepší, keďže stredné dvojsedadlá sú bližšie pri sebe a umožňujú preto lepšiu komunikáciu s partnerom.

Celkovo sú tieto sedadlá veľmi pohodlné či už pri oddychu, alebo spánku. Ja som na tomto lete spal zhruba 7,5 hodiny.

Recenzia EVA Air zhrnutie

EVA Air je jednou z najlepších volieb pri ceste z Európy do Ázie, alebo Oceánie. Ak by ste mali na výber medzi Boeingom 777 a 787, v pohodlí sedadiel na týchto dvoch typoch lietadiel nie je zásadný rozdiel. Najväčší rozdiel medzi mojimi letmi z a do Taipei bol v kvalite stravy. Celková kvalita cateringu bola na ceste z Taiwanu lepšia ako na lete z Viedne.

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Recenzia: EVA Air biznis trieda z Viedne na Boeingu 787 - Dvere sveta dokorán 5. apríla 2023 - 17:49

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply

Leave a Comment