Home Hotelové siete Benefity vyšších statusov Accor ALL

Benefity vyšších statusov Accor ALL

by Karol
0 comment

Francúzska nadnárodná spoločnosť Accor je jednou z najväčších hotelových sietí na svete. Do ich portfólia hotelov patria napríklad Ibis, Mercure, Novotel, Movenpick, Pullman, Sofitel, alebo Fairmont.

Z dôvodu mnohých promo akcií v priebehu celého roka a zaujímavých benefitov ich vernostného programu sa jedná momentálne o moju preferovanú hotelovú sieť. Zaujímavé výhody vám poskytne už status Silver, ktorý môžete získať pomerne jednoducho.

Welcome amenity (privítací balíček) v Tribe Bali

Accor ALL statusy a ako ich dosiahnuť

ALL (Accor Live Limitless) má štyri úrovne vyššieho statusu. Tie budete môcť dosiahnuť buď podľa kritéria počtu nocí strávených v ich hoteloch, alebo podľa sumy minutej za ubytovanie.

Jednotlivé statusy:

  • Classic
  • Silver: 10 nocí, alebo minutých 800 eur za jeden rok
  • Gold: 30 nocí, alebo minutých 2800 eur za jeden rok
  • Platinum: 60 nocí, alebo minutých 5600 eur za jeden rok
  • Diamond: 10 400 eur minutých za jeden rok

Accor má občas promo akcie, keď vám na Silver bude stačiť len 5 nocí za jeden rok, alebo 15 nocí na Gold.

Welcome drink (caipirinha) v Grand Mercure Rio de Janeiro Copacabana

Benefity vyšších statusov

V dnešnom blogu nebudem uvádzať komletný zoznam výhod členských kariet Accor. Ten môžete nájsť priamo na webovej stránke ALL. Sústrediť sa budem skôr len na naozaj praktické benefity pri pobyte.

Classic je úplne základný status, ktorý dostanete pri registrácií do ALL. Jeho základnou výhodu sú zľavy z cien pri rezervácii ubytovania.

Welcome drink dostanete pri každom pobyte už so statusom Silver. Zaujímavejšia je ale možnosť neskorého check outu z hotela, ktorý som ja osobne využil už mnohokrát.

S Gold budete mať na výber skorý check-in, alebo neskorý check-out. K tomu ešte budete (v prípade dostupnosti) upgradovaní do lepšej izby a dostanete aj welcome amenity (privítací balíček).

S Platinum okrem už vyššie uvedených benefitov dostanete aj kupóny na upgrade do najlepších hotelových apartmánov, vstup do Executive lounge a raňajky zadarmo v ázijskom regióne. Zároveň budete môcť využiť skorý check-in a aj neskorý check-out.

S Diamond dostanete zadarmo raňajky na celom svete cez víkend a získate možnosť darovať jeden status Gold.

S každým vyšším statusom tiež dostanete extra body do vášho účtu, ktoré budete môcť využiť na platbu za budúce rezervácie ubytovania. Čím vyšší je váš status, tým vyšší dostanete bonus.

Upgrade do apartmánu v Novotel Providencia Santiago de Chile

Poznámky k jednotlivým statusom

Welcome drink, ktorý si budete môcť vybrať v hotelovom bare, alebo reštaurácii je pekným gestom, ale osobne pri Silver najviac oceňujem môžnosť neskorého check-out.

V prípade niektorých hotelov Ibis a Ibis Styles bez baru ako welcome drink dostanete iba alko, alebo nealko nápoj vo fľaši. V ostatných hoteloch už môžete očakávať kvalitnejšie nápoje.

Rovnako privítací balíček v Ibis a Ibis Style je často minimálny, alebo žiadny. V ostatných hotelových sietiach sú to väčšinou rôzne dezerty, alebo ovocie.

Ak ste držiteľom statusu Gold a vyššie, často dostanete špeciálne izby s bezplatnou a neobmedzenou konzumáciou z minibaru a Nespresso kávovarmi.

S Gold statusom som takmer vždy dostal upgrade do lepšej izby. Bolo len minimum prípadov, keď bol hotel plne obsadený a pridelená mi bola izba podľa rezervácie.

Status Platinum som mám tento rok prvý raz a zatiaľ som mal skúsenosti iba s ubytovaním v Čile a Argentíne. V Buenos Aires a aj v Santiagu Chile som v hoteloch Novotel dostal upgrade zadarmo do obrovských apartmánov aj bez využitia upgardových kupónov.

Welcome Amenity

Accor ALL zhrnutie

Už Silver status vám poskytne veľmi zaujímavý benefit neskorého check outu. Na Gold oceňujem najviac upgrade do lepšej izby a pravdaže privítací balíček je tiež pekným gestom. Koncom minulého roka sa mi trocha neplánovane podarilo dosiahnuť Platinum. V každom prípade už aj Gold považujem sa dostatočne dobrý status. Tento rok preto určite nebudem robiť extra rezervácie ubytovania len aby som si udržal Platinum (pokiaľ si status neudržím prirodzene).

Ako dostanem míle za väčšinu rezervácií hotelov

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment