Home Recenzie aerolínií Recenzia: Iberia biznis trieda na Airbus A350 z Čile do Madridu

Recenzia: Iberia biznis trieda na Airbus A350 z Čile do Madridu

by Karol
1 comment

Iberia prevádzkuje diaľkové lety na lietadlách Airbus A330 a Airbus A350. Za posledné dva roky som mal možnosť cestovať s týmito najväčšími španielskymi aerolinkami na transatlatických letoch trikrát. Vo všetkých prípadoch sa jednalo lety v biznis triede medzi Madridom a Santiagom de Chile.

Recenziu biznis triedy na Airbus A330 nájdete v tomto stašom blogu a na Airbus A350 tu.

V dnešnom blogu sa preto nebudem podrobnejšie venovať všetkým aspektom biznis triedy Iberie. Skôr sa budem sústrediť na špecifiká tohto letu zo Santiaga de Chile do Madridu a nakoniec tiež spravím kratšie zhrnutie môjho celkového názoru na biznis triedu Iberie.

Z Čile sme odlietali o 13:20 a prílet do Španielska bol o 6:00. Samotný let trval zhruba 12 hodín.

Iberia biznis sedadlá na Airbus A350

Iberia dostala koncom roka 2022 prvé lietadlá Airbus A350 s posuvnými dverami na každom sedadle v biznis triede. Na mojom lete zo Santiaga do Madridu som cestoval so sedadlami predchádzajúcej generácie. V každom prípade sa ale nejedná o žiadnu zastaranú biznis triedu.

Osobne cestujem v týchto sedlách celkom rád. Sú dostatočne široké, mäkké a pohodlné či už pri oddychu, alebo spánku. Pravdaže každý pasažier má priamy prístup do uličky.

Predjedlo: údený losos so špargľou

Strava na palube

Pri mojej prvej ceste s Iberiou do Santiaga v roku 2021 som bol veľmi spokojný so stravou na palube lietadla.

Kvalita raňajok sa ale za posledné dva roky výrazne zhoršila a momentálne Iberia podľa môjho názoru podáva jedny z najhorších raňajok v biznis triede na diaľkových letoch.

Servis v biznis triede začal krátko po vzlete. Každý pasažier dostal najprv alko/ nealko nápoje spolu s veľmi chutnou menšou porciou syra a mandlí. Pri lete do Santiaga som dostal po vzlete iba nápoje bez orieškov, alebo syra.

Krátko nato bol podávaný obed. Ako predjedlo som si objednal údeného lososa so špargľou, ako hlavné jedlo jahňacie mäso a ako dezert zmrzlinu.

Obed: hlavné jedlo
Raňajky Iberie

Celkovo by som obed označil ako priemerný. Najchutnejšia bola jahňacina. Klasický údený losos nemal čím vynikať a z typickej supermarketovej zmrzliny som zjedol veľmi málo.

Na raňajky som mal na výber studený tanier zo šunky a syra, alebo omeletu. Omeleta pri ceste do Santiaga bola dosť zlá a preto som si na tomto lete radšej objednal studený tanier. Španielsko má množstvo kvalitných syrov a šuniek, ale Iberia na raňajky vyberá lacnejšie a menej kvalitné produkty. Škoda.

Okrem pečiva som ešte dostal croissant a nič viac. Žiadne ovocie, alebo jogurt. Takéto obmedzené raňajky by boli možno akceptovateľné na kratšom nočnom lete z USA, ale nie na dvanásťhodinovom lete z Južnej Ameriky.

Na oboch mojich letoch z a do Santiaga bolo ovocie dostupné iba ako snack počas letu. Ak teda budete chcieť jesť ovocie na lete Iberie, budete musieť vstať uprostred noci.

Snack uprostred noci

Môj názor na biznis triedu Iberie na Airbus A350/ A330

Najpozitívnejšie na biznis triede Iberie hodnotím ich seadlá. Aj keď sa určite nejedná o leteckú spoločnosť s najlepšími sedadlami, na ich letoch som sa vždy cítil pohodlne. A hlavne som sa vždy dobre vyspal.

Neočakávajte príliš zhovorčivý palubný personál, aj keď vo väčšine prípadov sú letušky a stevardi milí.

Obedy a večere Iberie sú dostatočne dobré, ale za posledné dva roky sa kvalita ich raňajok výrazne zhoršila.

Ak by som našiel letenku v biznis triede za dobrú cenu, určite by som sa nesnažil Iberii vyhnúť. Napríklad by som ich uprednostnil pred TAP Air Portugal. Osobne pre mňa by ale pri cestách do Južnej Ameriky boli prvou voľbou Swiss, alebo Air France.

Na európskom lete v biznis triede som bol naopak s Iberiou veľmi spokojný.

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Recenzia: Iberia biznis trieda na Airbus A350 - Dvere sveta dokorán 16. apríla 2023 - 20:35

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply

Leave a Comment