Home Letecké spoločnosti Austrian Airlines začnú lietať s Boeing 787-9

Austrian Airlines začnú lietať s Boeing 787-9

by Karol
0 comment

Austrian Airlines preberú začiatkom roka 2024 svoj úplne prvý Boeing 787-9. Už v minulých blogoch som predpodkladal, že táto dcérska spoločnosť Lufthansy bude v budúcnosti lietať práve s týmito lietadlami. Nejedná sa preto o žiadnu prekvapujúcu správu. Otázne bolo skôr, kedy budú prvé lietadlá dodané.

Boeing 787-9 vo farbách Austrian Airlines

Celkovo budú mať Austrian vo svojej flotile až 10 týchto diaľkových strojov. Boeing by mal dodať posledné z týchto lietadiel do roku 2028. Nejedná sa ale o úplne novú objednávku. Lufthansa má tieto lietadlá v knihe svojich objednávok už dlhšiu dobu.

Boeing 787 nahradí vo flotile Austrian Airlines už pomerne staré diaľkové Boeingy 767 a Boeingy 777. Ich najstarší Boeing 767 má už vyše 23 rokov (priemerný vek 23,4 rokov) a najstarší Boeing 777 takmer 26 rokov (priemerný vek 22,2 rokov).

Nové lietadlá budú nielen palivovo úspornejšie, ale aj spoľahlivejšie počas každodennej prevádzky. Tento týždeň sa napríklad Boeing 777 Austrian Airlines letiaci do New Yorku musel vrátiť pre nefungujúce WC už z ponad Atantiku späť do Viedne (päť nefungujúcich z celkovo ôsmych).

Interiéry lietadiel

Na palube týchto lietadiel bude ekonomická, premium ekonomická a biznis trieda. Prvú triedu, ktorú majú Lufthansa a aj Swiss u Austrian neočakávajte.

Predpokladám, že v premium ekonomickej triede budú inštalované rovnaké sedadlá aké používajú momentálne Swiss (recenzia tu). Tento produkt začne v budúcnosti používať aj Lufthansa a je preto pravdepodobné, že rovnaký typ zvolia aj Austrian.

Lufthansa a Swiss tento rok predstavili aj svoje nové sedadlá v biznis triede. Dá sa očakávať, že rovnaké sedadlá v biznis triede budú mať aj Austrian. Pravdaže s iným farebným prevedením.

Lufthansa má na svojich Boeingoch 787-9 celkovo 294 sedadiel. 26 v biznis triede, 21 v premium economy a 247 v ekonomickej triede. Zhruba rovnaký počet sedadiel môžeme očakávať aj v prípade Austrian.

Viac informácií o nových Boeingoch 787-9 nájdete priamo na webovej stránke Austrian Airlines.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment