Home Letecké spoločnosti Air France-KLM: nové Business Light letenky bez loungu

Air France-KLM: nové Business Light letenky bez loungu

by Karol
0 comment

Air France a KLM začali dnes predávať Business Light letenky, ktoré nezahŕňajú vstup do biznis salónikov.

Jedná sa o trend, s ktorým začali pred niekoľkými rokmi Emirates a teraz rezervačnú triedu Business Light bez vstupu do loungu predávajú aj Qatar Airways a Finnair. V prípade Finnair nedostanete zadarmo ani check in batožinu v tejto rezervačnej triede.

Air France – KLM zároveň začali s predajom Premium economy Light leteniek, ktoré nezahŕňajú check in batožinu.

Air France – KLM Business Light

S negatívnymi zmenami začali Air France – KLM už pred niekoľkými týždňami, keď spoplatnili rezerváciu sedadiel v biznis triede.

V novej Business Light tarife nie je zahrnutý vstup do biznis salónikov a limit na check in batožinu je jeden kus namiesto pôvodných dvoch.

Zavedením Light leteniek, ale Air France – KLM neznížili ceny leteniek. Ceny ostali na rovnakej úrovni, iba z najnižších taríf odstránili vstup do salónikov a jeden kus batožiny.

Nová štruktúra taríf biznis triedy (ceny za jeden smer)

Ak by ste chceli mať všetky klasické benefity biznis triedy, budete si musieť zakúpiť Business Standard letenku, ktorá je zhruba o 200 eur drahšia. Aj pri Standard tarife je ale rezervácia sedadla spoplatnená.

Pri niektorých destináciach Business Light nie je vôbec v ponuke a najnižšia cena je priamo v Business Standard rezervačnej triede. V týchto prípadoch sa ale jedná o letenky, ktoré stoja minimálne 3000 eur. Pri zhruba 2000 eurových letenkách je takmer isté, že najlacnejšie ceny sú v Business Light tarife.

Našťastie pri letoch do Severnej Ameriky Air France – KLM zatiaľ nezaviedli tieto negatívne zmeny.

Vyšší status v SkyTeam

Ak ste držiteľom statusu SkyTeam Elite, dostanete tradične navyše jeden kus batožiny aj pri Light letenkách (Business a aj Premium economy).

So statusom SkyTeam Elite Plus budete môcť navyše využiť bezplatný vstup do salónikov aj pri týchto nových tarifách.

Ak Elite Plus status nemáte, vstup do salónikov budete musieť oželieť, alebo si budete musieť priplatiť 200 eur. Prípadne cestovať s inou leteckou spoločnosťou. V každom prípade si myslím, že je len otázkou času, kedy aj ostatné európske letecké spoločnosti začnú predávať Business Light letenky. Momentálne už považujeme za samozrejmosť, že najlacnejšie letenky v ekonomickej triede sú bez check in batožiny. Rovnako si časom zvykneme aj na letenky v biznis triede bez vstupu do loungu.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment