Home Letecké spoločnosti Lufthansa zverejnila nové destinácie Airbus A380

Lufthansa zverejnila nové destinácie Airbus A380

by Karol
1 comment

Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa zverejnila štyri destinácie, do ktorých bude v tomto roku lietať so superjumbom Airbus A380.

Po vypuknutí pandémie koronavírusu uzemnili všetky svetové letecké spoločnosti svoje A380tky. Lufthansa pôvodne vyhlásila, že s týmito lietadlami už do budúcnosti nebude lietať. Po rýchlom oživení leteckého sektora sa ale tieto najväčšie nemecké aerolinky rozhodli aktivovať aspoň zopár z ich pôvodných 14 Airbusov A380.

Lufthansa: štyri destinácie Airbus A380 v roku 2023/2024

V letnom a zimnom letovom poriadku bude Lufthansa prevádzkovať svoje Airbusy A380 do dvoch párov rozdielnych destinácií.

Všetky lietadlá budú bázované na letisku v Mníchove, odkiaľ budú lietať do New Yorku, Bostonu, Los Angeles a Bangkoku.

V letnom letovom poriadku 2023 to budú Boston a New York a v zimnom období Los Angeles a Bangkok.

Prvý let do Bostonu sa uskutoční 1. júna a do New Yorku 4. júla.

V zimnom letovom poriadku bude Lufthansa s Airbusom A380 prevádzkovať iba lety do Los Angeles a do Bangkoku. Prvý let do Los Angeles sa uskutoční 5. októbra a do Bangkoku 28. októbra 2023.

Pre leteckých entuziastov sa jedná o dobrú správu, ale v pohodlí cestovania na A380tke nie je zásadný rozdiel oproti cestám na iných diaľkových lietadlách Lufthansy. Na rozdiel od leteckých spoločností ako Qatar Airways, alebo Emirates, nemá Lufthansa na svojich Airbusoch A380 bar pre pasažierov prvej a biznis triedy. Sedadlá v ekonomickej, biznis a prvej triede sú rovnaké ako na ich ostatných diaľkových lietadlách. Hlavnou výhodou Airbusov A380 je celkovo tichšie prostredie na palube lietadla a “hladšia” cesta.

Lufthansa je jednou z mála leteckých spoločností, ktorá stále prevádzkuje aj lety na Boeingoch 747. V tomto blogu nájdete destinácie takzvaných jumbojetov Lufthansy.

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Hongkong v biznis triede z Budapešti 1590€ - Dvere sveta dokorán 29. apríla 2023 - 21:16

[…] Letecké spoločnosti […]

Reply

Leave a Comment