Home Cestovateľský blog Nechutné veci, ktoré robia ľudia v lietadle

Nechutné veci, ktoré robia ľudia v lietadle

by Karol
2 komentáre

Cestovanie lietadlom v nás evokuje väčšinou príjemný pocit začiatku dovolenky. Čas strávený s desiatkami až stovkami ľudí v malom priestore ale môže niekedy priniesť veľmi zaujímavé zážitky.

Do dnešného blogu vyberiem niekoľko druhov správania na palube lietadla, ktoré považujem za neslušné, alebo iba čisto nepochopiteľné.

Návšteva WC bez topánok, alebo papúč

V tomto prípade sa nejedná o vec, ktorá by ma osobne nejako iritovala. Nikdy ale nepochopím ľudí, ktorí idú na WC v lietadle bez topánok, alebo papúč. Viem, že nohy nie sú ruky a títo ľudia nebudú s nohami dávať nič do úst. Aj tak by som ale nechcel chodiť bosý po špinavých lietadlových záchodoch. K napísaniu tohto blogu ma mimochodom inšpirovala pani z titulnej fotografie tohto článku na mojom nedávnom lete so Singapore Airlines.

Na druhej strane aj ja som pred dvadsiatimi rokmi prešiel z Turecka do Indie v šľapkách, čo tiež nie je príliš hygienické 🙂

Cestovanie lietadlom a nevhodné správanie: vykladanie si nôh

V lietadle môžete pomerne často vidieť ľudí sediacich v prvom rade s vyloženými nohami na stene pred nimi. Je to vec, ktorú by pasažieri tiež nemali robiť. A je jedno, či majú obuté topánky, alebo sú bosí.

Niekdy tiež môžete vidieť ľudí ako si položia nohy na zadnú časť opierky na ruky sedadla pred nimi. Môj osobný zážitok bol ešte extrémnejší. Niečo vyše 20 ročná baba sediaca za mnou v biznis triede Austrian Airlines na lete z Mníchova do Viedne si vyložila nohy na vrch môjho sedadla. Z každej strany mojej hlavy som mal teda jednu bosú nohu. Doteraz nechápem ako mohla považovať takúto polohu pri ceste za pohodlnú. V každom prípade v nej dlho neostala po mojom slovnom zásahu.

Prehodené dlhé vlasy za sedadlom nie sú tiež veľmi príjemné pre pasažiera sediaceho za touto osobou. Hlavne ak sa snaží pozerať film na obrazovke inštalovanej v sedadle.

Aegean Airlines

Ovládanie dotykovej obrazovky nohami

Dotykové obrazovky boli vyvinuté na ovládanie prstami rúk a nie prstami na nohách. V biznis triede na diaľkových letoch som už videl zopárkrát ako niektorí ľudia ovládali obrazovky práve prstami na nohách. Jednoducho nechutné správanie.

Zasahovanie do osobného priestoru

Pri ceste v lietadle ste už určite zažili človeka, ktorý výrazne zasahoval do vášho už aj tak veľmi obmezeného priestoru. A teraz nehovorím o ruke na opierke sedadla. V tomto prípade mám svoju teóriu, komu táto opierka patrí.

Hovorím skôr o nohách, kolenách, alebo lakťoch v priestore vášho sedadla. Niekorí ľudia si ale naozaj neuvedomujú takéto správanie. V takýchto prípadoch budete musieť použiť silu vášho kolena, alebo lakťa na ich vytlačenie. Ja mám takýto problém často s ľuďmi z indického subkontinentu, kde je pojem osobného priestoru vnímaný rozdielne ako v západných krajinách.

Cestovanie lietadlom a nevhodné správanie: vypúšťanie plynov….

V tomto prípade hovoríme naozaj o nechutnej záležitosti. Ok, stať sa môže… Ale ak niekto “plyny” uvoľňuje sústavne počas dvojhodinového letu a sú tak silné, že ich cíti celé okolie, tak takýto človek je maximálne neohľaduplný. Hlavne v prípade plného letu, keď nemáte možnosť si presadnúť.

Oblasti sveta s najsilnejšími turbulenciami

2 komentáre

Súvisiace články

2 komentáre

Môj experiment s košér a hinduistickým jedlom v lietadle - Dvere sveta dokorán 5. augusta 2023 - 12:22

[…] Cestovateľský blog […]

Reply
Nedávajte vaše palubné lístky na sociálne siete - Dvere sveta dokorán 24. augusta 2023 - 13:33

[…] Cestovateľský blog […]

Reply

Leave a Comment