Home Letecké spoločnosti Najhoršia biznis trieda na svete je nasadzovaná aj na lety do Viedne

Najhoršia biznis trieda na svete je nasadzovaná aj na lety do Viedne

by Karol
0 comment

Najhoršia biznis trieda na svete? Ja by som tento titul bez váhania dal Air France – KLM za biznis triedu na ich lietadlách Embraer. Minimálne medzi veľkými svetovovými leteckými spoločnosťami nemá v tejto kategórii táto francúzsko-holandská spoločnosť konkurenciu.

Air France a KLM sa mimochodom zlúčili ešte v roku 2004. Aj keď obe aerolinky veľmi úzko spolupracujú, naďalej si ponechali svoju separátnu identitu.

KLM
KLM Cityhopper: biznis trieda na Embraer E-Jets

Najhoršia biznis trieda na svete

Vo všeobecnosti je kvalita biznis triedy na letoch v rámci Európy na veľmi nízkej úrovni. Až na malé výnimky by ste cestovali v úplne rovnakých sedadlách ako v ekonomickej triede.

Za účelom zvýšenia komfortu preto nechávajú letecké spoločnosti v biznis triede aspoň stredné sedadlo voľné. V prípade konfigurácie sedadiel 2-2 v jednom rade je celé dvojsedadlo rezervované iba pre jedného pasažiera.

Rovnaký sytém majú na svojich Airbusoch A220, A320/A321 a Boeingoch 737 aj Air France – KLM. V prípade lietadiel Embraer E-Jets (170/175 a 190/195), ktoré majú iba štyri sedadlá v jednom rade ale voľné sedadlo vedľa pasažierov v biznis triede Air France -KLM negarantujú.

Embraery E-jets majú v Európe vo svojej flotile napríklad aj Austrian, LOT, Lufthansa, alebo Finnair. Tieto letecké spoločnosti vám ale zaručia, že sedadlo vedľa vás ostane voľné aj na týchto lietadlách.

Pri cestách s Air France – KLM sa ale môže kľudne stať, že vedľa vás bude sedieť cudzí človek aj v biznis triede. Komfort pri cestovaní by bol v takomto prípade úplne rovnaký ako v ekonomickej triede.

KLM biznis trieda
KLM: večera v biznis triede na európskom lete

Ktorým letom Air France -KLM by ste sa mali vyhnúť

Embraery pre Air France prevádzkuje ich dcérska spoločnosť HOP! a pre KLM je to KLM Cityhopper. Informáciu o type lietadla a leteckej spoločnosti by ste mali jasne vidieť pri výbere vašich letov. Pri rezervácii letenky sa preto snažte vyhnúť všetkým letom s HOP! a KLM Cityhopper. Tieto dve spoločnosti majú vo svojej flotile výhradne lietadlá Embraer E-jets.

Ja som cestoval s HOP! v biznis triede iba raz z Madridu do Paríža. Na tomto lete bolo sedadlo vedľa mňa obsadené a pripadal som naozaj ako v ekonomickej triede. Na lete s KLM Cityhopper z Amsterdamu do Bilbaa sme boli našťastie v biznis triede iba dvaja pasažieri a tak ostalo sedadlo vedľa mňa voľné.

Vyhnúť sa týmto lietadlám môže byť ale niekedy naozaj ťažké. Napríkad v lete 2023 lietajú pre Air France všetky tri denné lety z Paríža do Viedne práve HOP!. V prípade KLM je Cityhopper nasadzovaný na jeden z denných letov z Amsterdamu do Viedne.

Zhrnutie

Naozaj nepochopím ako môžu Air France – KLM predávať tieto drahé letenky v biznis triede na európskych letoch bez garancie voľného susedného sedadla. Podpriemerná strava na týchto letoch tiež nijako nevyváži váš diskomfort ak bude vedľa vás sedieť iný pasažier.

Zlé! Air France biznis trieda Embraer 170 intraEU let

Recenzia: KLM biznis trieda na Embraer 190

Pravadže na diaľkových letoch už majú Air France – KLM oveľa kvalitnejšiu biznis triedu.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment