Home Akciové letenky Ako znížiť cenu letenky Qatar Airways v biznis triede o stovky eur. Napr. Bangkok za 1640€

Ako znížiť cenu letenky Qatar Airways v biznis triede o stovky eur. Napr. Bangkok za 1640€

by Karol
0 comment

Možno ste si aj vy všimli, že letenky v biznis triede od Qatar Airways sú už dlhšiu dobu veľmi drahé. V predpandemickom období mala táto blízkovýchodná letecká spoločnosť v ponuke množstvo zaujímavých promo akcií. Od vypuknutia pandémie ale Qatar Airways nedali do predaja takmer žiadne cenovo atraktívne letenky v biznis triede.

Momentálne ale existuje jeden spôsob, ako môžete znížiť cenu ich leteniek aj o stovky eur. Nemôžem pravdaže zaručiť, že tento menší trik bude fungovať aj o niekoľko mesiacov.

Multi-city letenky od Qatar Airways

Cenu vašej letenky od Qatar Airways môžete výrazne znížiť využitím funkcie multi-city. Týmto typom leteniek som sa už bližšie venoval v minulosti v týchto dvoch blogoch: multi-city a open jaw letenky.

Takýto itinerár si vytvoríte jednoducho zvolením funkcie multi-city namiesto tradičnej spiatočnej letenky (return). V prípade Qatar Airways by som vám odporučil využiť na vyhľadávanie leteniek Google Flights, ktorý poskytuje efektívnejšie vyhľadávanie termínov s najnižšími cenami. Po zvolení vašich letov vás link na Google Flights následne dostane priamo na webovú stránku Qatar Airways.

Qatar Airways
Biznis trieda Qatar Airways

Letenky v biznis triede do Bangkoku už za 1647 eur

Multi-city kombinácií budete mať nespočetne veľa. Momentálne si budete môcť vytvoriť cenovo zaujímavý itinerár napríklad aj do turistami obľúbeného Thajska.

Aktuálne ceny najlacnejších spiatočných leteniek v biznis triede do Bangkoku od Qatar Airways:

  • z Viedne 3284 eur
  • z Budapešti 2626 eur

Ak by ste si ale vytvorili itinerár Viedeň – Bangkok – Budapešť, za letenku by ste zaplatili len 2273 eur.

Ešte zaujímavejšiu cenu by ste dosiahli, ak by ste odlietali z iného európskeho mesta.

Za kombináciu Oslo – Bangkok – Budapešť by ste zaplatili už len 1689 eur. Letenka Oslo – Bangkok – Atény stojí 1647 eur.

Letenka na trase Rím – Bangkok – Budapešť by vás stála 1788 eur a Atény – Bangkok – Budapešť 1848 eur.

Ak by ste ale kupovali napríklad klasickú spiatočnú letenku z Osla do Bangkoku, zaplatiť by ste museli vyše 2500 eur.

Snažte sa ale vyhnúť všetkým Business Lite letenkám, ktoré nezahŕňajú vstup do biznis salónikov ak nemáte vyšší status v oneworld.

Qatar airways biznis trieda
Qatar Airways večera v biznis triede

Zhrnutie

Pri cestách do mnohých destinácií Qatar Airways budete môcť výrazne ušetriť využitím funkcie multi-city. Vo všeobecnosti je často odlet z Osla, Atén, alebo Ríma cenovo atraktívny. Zaujímavú cenu by ste mohli dosiahnuť pri návrate do Budapešti, alebo Atén.

Ak by ste nechceli kupovať extra letenku do ďalšieho európskeho mesta, stovky eur budete môcť ušetriť aj kombináciou Viedeň -XXX -Budapešť.

Stále najlepší na svete. Recenzia Qatar Airways biznis trieda na Airbuse A350 Qsuite

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment