Home Recenzie aerolínií Recenzia: Korean Air ekonomická trieda na Boeingu 777

Recenzia: Korean Air ekonomická trieda na Boeingu 777

by Karol
1 comment

Recenzia ekonomickej triedy Korean Air na Boeingu 777 zo Soulu do Taipei.

Korean Air je podľa môjho názoru jednou z najlepších leteckých spoločností na svete pri cestách v ekonomickej triede. Ich lietadlá Boeing 777, ktoré Korean Air nasadzujú aj na lety zo Soulu do Viedne a Prahy poskytujú pasažierom viac komfortu ako veľká väčšina konkurenčných leteckých spoločností.

Úroveň servisu (hlavne stravy) je pravdaže vyššia na diaľkovom lete do Európy ako na kratšom dvojhodinovom lete do Taipei.

Recenzia Korean Air sedadlá

Po uvedení Boeingu 777 do prevádzky mali všetky letecké spoločnosti na týchto lietadlách v ekonomickej triede iba deväť sedadiel v jednom rade. Postupne ale takmer všetky aerolinky pridali do každého radu jedno sedadlo navyše. Takéto zahustenie mohli dosiahnuť iba zúžením šírky sedadiel, čo pravdaže viedlo k zníženiu pohodlia pasažierov.

Jednou z mála leteckých spoočností ktoré ponechali iba deväť sedadiel v jednom rade na Boeingoch 777 je práve Korean Air.

Korean Air má nielen pôvodnú konfiguráciu sedadiel, ale rozostupy medzi jednotlivými radmi sú tiež väčšie ako u väčšiny ich konkurencie. Porovnateľný priestor na nohy ako Korean Air poskytujú svojim pasažierom iba letecké spoločnosti ako Japan Airlines, ANA, alebo Garuda Indonesia.

Boeing 777 na mojom lete do Taipei mal mierne staršie sedadlá s trocha menej kvalitným rozlíšením osobných obrazoviek. Na diaľkových letoch z Európy môžete očakávať novšiu verziu týchto sedadiel aj s kvalitnejšími obrazovkami.

Na svete nájdete naozaj len veľmi málo leteckých spoločností s tak pohodlnou ekonomickou triedou na Boeingoch 777 ako u Korean Air.

Strava a nápoje

Korean Air podávajú stále zadarmo teplú stravu aj na kratších ázijských letoch. Hlavné jedlo pri ceste do Taipei pozostávalo z morských plodov so zeleninou a zemiakmi. Chuť bola nadpriemerná na ekonomickú triedu a porcia morských plodov bola prekvapujúco veľká. Na podnose dostal každý pasažier ešte pečivo, kúsok ovocia a kórejský dezert, ktorý som nevedel bližšie identikovať.

Celkovo by som obed ohodnotil ako veľmi dobrý, hlavne ak beriem do úvahy, že sa jednalo iba o dvojhodinový let.

Pravdaže zadarmo boli podávané aj nápoje.

Na diaľkových letoch môžete očakávať ešte kvalitnejšiu stravu ako na tomto kratšom lete.

Korean Air ekonomická trieda zhrnutie

Korean Air je veľmi dobrá letecká spoločnosť či už pri cestách na kratších ázijských letoch, alebo na diaľkových letoch z Európy. Pasažieri určite ocenia pohodlné sedadlá, dobrú stravu, ale aj veľmi dobrý servis letušiek.

Moje najobľúbenejšie lietadlá a tie, ktorým sa vyhýbam

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Leave a Comment