Home Cestovateľský blog Aplikácie, ktoré využívam pred cestou lietadlom

Aplikácie, ktoré využívam pred cestou lietadlom

by Karol
2 komentáre


Webové stránky a aplikácie, ktoré využívam pri kúpe letenky, alebo pred cestou lietadlom.

Google flights

Za posledné obdobie na vyhľadávanie leteniek vo väčšine prípadov používam Google flights. Google Flights je veľmi rýchly a zobrazí veľmi prehľadne cenu leteniek na najbližších 11 mesiacov. Ak nájdem vyhovujúci let a cenu, letenku potom kupujem priamo cez web stránku konkrétnej  leteckej spoločnosti. Viac o Google Flights v tomto blogu.


Online cestovné kancelárie využívam iba vo výnimočných prípadoch. Väčšinou iba vtedy, keď neviem nájsť dobré spojenie cez web stránku konkrétnej leteckej spoločnosti. Ako príklad uvediem minuloročný let z Barcelony do Salvador, Bahia v Brazílii. Najlacnejšiu letenku som našiel s prestupom v Sao Paulo. Tento prestup som chcel využiť na návštevu južnej Brazílie. Keď som ale pridal stopover do môjho itinerára na web stránke leteckej spoločnosti Latam, cena letenky sa podstatne zvýšila. Kúpou letenky cez online cestovnú kanceláriu sa mi však podarilo rezervovať let so zastavením v Sao Paule za rovnakú cenu ako bola cena bez stopover na Latam web stránke.

Zaujímavé aplikácie: Momondo

Momondo v niektorých prípadoch ponúka ešte nižšie ceny leteniek ako Google Flights. Nevýhodou Momondo je, že zobrazí ceny leteniek iba tri dni pred a po vami zadanom dátume. Ak dátum vašej cesty je menej flexibilný, Momondo stále môže byť zaujímavý nástroj na vyhľadávanie leteniek.

Web stránky pred cestou lietadlom


SeatGuru a Seat Alerts – výber sedadla pred cestou lietadlom

SeatGuru je zaujímavá aplikácia s databázou máp sedadiel všetkých väčších leteckých spoločností. Na SeatGuru nájdete konfiguráciu sedadiel, ich šírku a veľkosť rozostupov medzi sedadlami.
Na Seat Alerts môžete zistiť, ktoré sedadlá sú ešte voľné na vami vybranom lete. Väčšinou tu ale nenájdete nízkonákladové letecké spoločnosti.

FlightStats

Na FlightStats si môžete pozrieť aktuálny stav vášho letu, aktuálnu polohu lietadla, historické štatistiky a ďalšie zaujímavé informácie.

Airfleets

Letecká doprava je v súčasnosti veľmi bezpečná a pri väčšine leteckých spoločností sa nepozerám na vek lietadiel. Ak ale napríklad plánujem cestu s niektorou z menších afrických leteckych spoločností, na Airfleets si overím akými lietadlami daná spoločnosť lieta.

Mnoho ľudí využíva hodnotenie od Skytrax pri výbere leteckej spoločnosti. Skytrax podľa mňa nie je príliš dôveryhodný zdroj informácií. Viac o praktikách Skytrax som už písal v predchádzajúcom článku.

2 komentáre

Súvisiace články

2 komentáre

Zabudnite na Skytrax. Ako si overiť kvalitu aeroliniek - Dvere sveta dokorán 12. mája 2019 - 16:18

[…] Článok o dalších web stránkach, alebo aplikáciách, ktoré vám môžu pomôcť pred kúpou letenky si možete prečítať tu: http://dveresvetadokoran.sk/2019/04/03/moje-oblubene-aplikacie-a-web-stranky/ […]

Reply
Zopár neúspešných podvodov a jedna rozbitá hlava - Dvere sveta dokorán 25. júna 2019 - 22:06

[…] Moje obľúbené aplikácie a web stránky pri cestách v zahraničí: http://dveresvetadokoran.sk/2019/04/03/moje-oblubene-aplikacie-a-web-stranky/ […]

Reply

Leave a Comment