Home Akciové letenky First class do Ázie za 2480€ plus Star Alliance Gold

First class do Ázie za 2480€ plus Star Alliance Gold

by Karol
1 comment

Lufthansa a Swiss Airlines majú v ponuke letenky do Ázie vo First class za 2480 eur. Ak by ste zbierali míle vo vernostnom programe Eagean Airlines, za tento spiatočný let dostanete dostatočný počet míľ na dosiahnutie Star Alliance Gold.

Letenky

Odlet z Kyjevu do Hong Kongu, Bangkoku, Singapuru, Šanghaja a Pekingu v prvej triede. Spiatočná letenka za 2480 eur.

Odlet z Moskvy za 2540 eur.

Rezervačná trieda A na diaľkovom lete a trieda J (biznis trieda) na európskom lete. Letenku je potrebné kúpiť do 5.5.2019. Posledný možný návrat je 31.3.2020.

Ktorý vernostný program použiť

V Miles and More programe dostanete iba 4 míle za každé euro. Oveľa výhodnejšie je použiť vernostný program Aegean Airlines Miles+Bonus.

V Miles+Bonus dostanete za rezervačnú triedu A 300% míľ. Čo pri vzdialenosti z Európy do Ázie znamená, že dostanete zhruba 34 000 míľ (v prípade Pekingu len 30 000). Za prelet v rámci Európy v rezervačnej triede J dostanete okolo 4000 míľ. Celkovo za spiatočný let dostanete zhruba 38 000 míľ.

Čo ešte budete potrebovať k Star Alliance Gold statusu

Ak začínate od nuly v Miles+Bonus, na silver status budete potrebovať 12 000 míľ plus dva lety s Aegean . Tieto dva lety by som odporučil absolvovať pred letom do Ázie z dôvodu, ktorý uvediem nižšie. Jeden jednosmerný let s presadením v Aténach, alebo jeden spiatočný let bude postačovať.

Na Gold status je ešte potrebných dalších 24 000 míľ. Silver plus Gold status spolu 36 000 míľ, ktoré dostanete za váš spiatočný let v prvej triede. Navyše na Gold status ešte budete potrebovať 4 lety s Aegean. Napríklad spiatočný let z Viedne na Krétu cez Atény bude postačovať.

Ak by ste nechceli absolvovať žiadne lety s Aegean, na Gold status budete potrebovať 48 000 míľ.

Pozor, na silver status je potrebných buď 12 000 míľ plus 2 lety s Aegean, alebo 24 000 míľ. Ktorúkoľvek podmienku splníte prvú. Preto by ste mali absolvovať prvé dva lety s Aegean pred odletom do Ázie.

Výhody Star Alliance Gold

So Star Alliance Gold máte možnosť použiť business check in všetkých Star Alliance spoločností. Tiež môžete použiť všetky biznis salóniky Star aliance, alebo máte tiež prednosť pri nástupe do lietadla. Vaša batožina bude prednostne doručená a tiež budete mať väčší limit hmotnosti batožiny.

Hodnota vašich míľ

Podľa mňa najvyššiu hodnotu za vaše míle dostanete pri letoch v rámci jednotlivých regiónov.

Napríklad môžete letieť so Singapúrskymi aerolíniám, Eva Air, alebo ANA za 21 000 míľ jednosmerne v biznis triede z Jakarty do Sappora (Hokkaido). Čo predstavuje viac ako 9 hodín letu.

Alebo môžete letieť za 21 000 míľ v biznis triede z Mozambiku do Senegalu, čo je tiež viac ako 9 hodín letu.

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Biznis trieda: Colombo 1113€ plus ďalšie destinácie - Dvere sveta dokorán 18. mája 2019 - 12:36

[…] Vernostné programy […]

Reply

Leave a Comment