Home Cestovateľský blog Infinity bazén na JFK a vodopád v Singapure

Infinity bazén na JFK a vodopád v Singapure

by Karol
0 comment

Infinity bazén na New Yorskom letisku JFK

15.5.2019 bude na Letisku JFK v bývalom termináli leteckej spoločnosti Trans World Airlines otvorený nový hotel. Terminál bol postavený ešte v roku 1962 a architektonicky je jedným z najkrajších na svete.

TWA Hotel bude mať vyše 500 izieb, ale najzaujímavejším na ňom bude infinity bazén na streche budovy s barom a výhliadkovou plošinou. Výhľad z bazéna bude priamo na jednu z pristávacích dráh letiska.

Dĺžka bazéna bude 20 metrov a šírka 6 metrov. Bazén bude možné využívať po celý rok. V zimnom období môže byť vyhrievaný až na teplotu 38 stupňov Celzia a bude využívaný ako “pool-cuzzi”.

Okrem bazéna s barom bude k dispozícii aj reštaurácia. Reštauráciu s vyhliadkovou plošinou bude môcť navštíviť ktokoľvek, ale bazén bude prístupný iba pre ubytovaných hostí. Už teraz je možné online rezervovať stôl v TWA hotel pri vašej budúcej návšteve letiska JFK v New Yorku.

https://www.twahotel.com/thepoolbar

Jewel, vodopád na Singapurskom letisku

Singapurské letisko Changi bolo niekoľko rokov po sebe vyhlásené za najlepšie letisko na svete. Počas tranzitu v Singapure môžete napriklad ísť do kina, navštíviť motýliu záhradu, alebo sa okúpať v bazéne na streche tranzitného hotela.

Najnovšou atrakciu, ktorá pribudla na letisku je umelý vodopád.

Vodopád má výšku 40 metrov a je najvyšším svojho druhu na svete. Okrem spomenutého vodopádu v komplexe Jewel nájdete aj park, obchody, reštaurácie a mnohé ďalšie altrakcie.

Nevýhodou je, že komplex Jewel je mimo tranzitnej zóny letiska a ak sa do neho budete chcieť dostať, budete musieť prejsť pasovou kontrolou. Pre pasažierov, ktorí sa rozhodnú navštíviť vodopád, vedenie letiska odporúča minimálnu dobu tranzitu 5 hodín.

Jewel bol sprístupnený verejnosti 17.4.2019 a nachádza sa pred Terminálom číslo 1 Singapurského letiska.

Avšak nie všetky atrakcie Jewel je už možno využívať. V polovici júna 2019 ešte bude otvorená 250 metrová trampolína vo výške 8 metrov, presklený most nad parkom vo výške 23 metrov a bludisko vytvorené zo živého plota.


0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment