Home Recenzie aerolínií Recenzia: Malaysia Airlines biznis trieda na Airbuse A330

Recenzia: Malaysia Airlines biznis trieda na Airbuse A330

by Karol
2 komentáre

Recenzia: Malaysia Airlines biznis trieda na Airbuse A330 z Taipei do Indonézie s prestupom v Kuala Lumpure.

Malaysia Airlines mali zopár ťažkých rokov po tom, čo v roku roku 2014 prišli najprv o lietadlo v Indickom oceáne a o pár mesiacov neskôr na Ukraine. Aby prilákali naspäť cestujúcich, museli agresívne znížiť ceny leteniek.

V roku 2015 som napríklad kúpil spiatočnú letenku v biznis triede z Bangkoku na Nový Zéland za 980 eur. Za 25 hodín v biznis triede je 980 eur výborná cena. V súčastnosti sú ich letenky o niečo drahšie, ale stále môžete nájsť zaujimavé ceny hlavne v rámci Ázie.

Kuala Lumpur do Taipei Airbus A330 v biznis triede

Tento let bol súčasťou spiatočnej letenky z Taipei do Denpasaru s návratom na Taiwan z Jakarty. Všetky lety boli na Airbusoch A330 a preto napíšem recenziu iba jedného z týchto štyroch letov. Cena mojej letenky v biznis triede bola lacnejšia ako ekonomická trieda s Eva Air, Cathay Pacific, alebo China Airlines. Pri mnohých leteckých spoločnostiach v Ázii, ak máte návrat neskoršie ako mesiac po prvom lete (môj prípad), cena letenky v ekonomickej triede sa môže podstatne zvýšiť oproti kratšiemu obdobiu.

Recenzia Malaysia Airline’s Golden lounge bude v samostatnom blogu.

Sedadlo

Malaysia Airlines majú na Airbusoch A330 dva druhy sedadiel. Ich pôvodné sedadlá sú v konfigurácii 1-2-1 a 1-2-2 v jednom rade. Tieto sú používané na diaľkové lety a sú celkom pohodlné či už pri oddychu, alebo pri spaní.

Po skrachovaní Air Berlin, Malaysia Airlines prevzala niektoré z ich A330tok s tým, že si ponechali ich pôvodné sedadlá. Tieto sedadlá sú menej pohodlné ako ich pôvodné sedadlá a to hlavne vo vodorovnej polohe, keď sú vaše nohy v extrémne malom boxe. Našťastie tieto lietadlá používajú Malaysia Airlines iba na regionálnych letoch. Pri 4, alebo 5 hodinovom lete sú tieto sedadlá viac ako postačujúce.

Malaysia Airlines biznis trieda: strava

Zďaleka najhoršie na letoch s Malaysia Airlines je strava. Ak pred odletom budete mať dostatok času, odporučil by som najesť sa v biznis salóniku. Kvalita jedla v lietadle na regionálnych letoch v Ázii sa približuje kvalite jedla v ekonomickej triede niektorých lepších ázijských leteckých spoločností. S rozdielom, že v biznis triede Malaysia Airlines dostanete aj šampanské.

Musím ale podotknúť, že pri diaľkových letoch je ale strava na palube Malaysia Airlines veľmi dobrá.

Personál

Personál na všetkých štyroch letoch bol výborný a pomerne rýchlo zvládli celý servis.

Malaysia Airlines biznis trieda: zhrnutie

Malaysia Airlines určite nepatrí medzi najlepšie svetové letecké spoločnosti, ale ceny ich leteniek môžu byť veľmi atraktívne. Často nemusia byť o moc drahšie ako ekonomická trieda u iných spoločností.

Recenzia Malaysia Airlines Business and First Class Lounge:http://dveresvetadokoran.sk/2019/05/23/malaysia-airlines-business-and-first-class-lounge/

2 komentáre

Súvisiace články

2 komentáre

Recenzia: Cathay Pacific business class - Dvere sveta dokorán 7. mája 2019 - 10:25

[…] Letecké spoločnosti […]

Reply
Malaysia Airlines Business and First class lounge - Dvere sveta dokorán 23. mája 2019 - 16:50

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply

Leave a Comment