Home Cestovateľský blog Vnútroštátne letenky v zahraničí. Trik ako ušetriť

Vnútroštátne letenky v zahraničí. Trik ako ušetriť

by Karol
6 komentárov

Vnútroštátne letenky v zahraničí. Ako ušetriť aj vyše 50 percent ceny letenky správnym výberom krajiny na web stránke leteckej spoločnosti.

Vedeli ste, že najnižšia cena letenky na rovnakom lete sa môže zásadne líšiť aj v prípade ak rezervujete let priamo s leteckou spoločnosťou? Niektoré letecké spoločnosti ponúkajú podstatne nižšie ceny leteniek ak ich kupujete cez domovskú web stránku krajiny odkiaľ odlietate.

Pri medzinárodných letenkách budú ceny väčšinou rovnaké, ale pri kúpe vnútroštátnych leteniek môžete ušetriť desiatky eur. Uvediem len zopár príkladov, kde je cena zásadne rozdielna.

Vnútroštátne letenky s Latam Airlines Peru

Cena vnútroštátnej letenky z Limy do Cuzca je len 25 USD ak pri kúpe použijete web stránku Latam Peru. Ak ale kupujete letenku cez Latam stránku USA, alebo Veľkej Británie, najnižšia cena je 68 USD. Latam nijako neobmedzuje, že len občania Peru by mali prístup k týmto zvýhodneným letenkám. Rozdiel je iba v tom, že na iných lokalitách takéto ceny neponúkajú.

Vnútroštátne letenky. Latam Peru. Rovnaký let, rôzna cena letenky

Vnútroštátne letenky s Avianca Kolumbia

Podobný prípad nastane ak by ste chceli kupovať vnútroštátny let v Kolumbii. Avianca Colombia má najlacnejší let medzi Bogotou a Cali za 25 eur. Rovnaký let rezervovaný cez web stránku Avianca Espana stojí vyše 54 eur.

Použite VPN

V niektorých prípadoch budete musieť použiť VPN. Napríklad Garuda Indonesia vôbec nemá možnosť zmeny web stránky na inú krajinu. Minulý rok sa mi použitím VPN s lokalitou v Indonézii podarilo dostať cenu vnútroštátnej letenky s Garuda Indonesia z 80 eur na 45 eur.

Ďalšia spoločnosť pri ktorej možno budete potrebovať použiť VPN je Southwest Airlines z USA. Web stránka Southwest sa v mnohých krajinách sveta vôbec nedá otvoriť. V tomto prípade jediná možnosť kúpy letenky je s použitím VPN s lokalitou v USA.

Ethiopian Airlines

Vnútroštátne lety v Etiópii sú pre cudzincov 2 až 3 násobne drahšie ako pre domácich. Ak ale budete mať aspoň jeden let do, alebo z Etiópie s Ethiopian Airlines, vnútroštátne lety si už budete môcť kúpiť za rovnakú cenu ako občania Etiópie.

Zhrnutie

Nie vo všetkých krajinách sveta dokážete zmenou lokality ušetriť na vnútroštátnych letenkách. V Európe napríklad tento trik ani nemusíte skúšať. V každom prípade v krajinách mimo Európy sa vždy oplatí overiť cenu letenky cez domovskú web stránku danej leteckej spoločnosti.

Článok o tom, ako by ste mohli kúpiť lacné letenky v biznis triede: http://dveresvetadokoran.sk/2019/05/21/error-fare/

6 komentárov

Súvisiace články

6 komentárov

Jednosmerná letenka: možné problémy pred cestou - Dvere sveta dokorán 13. júna 2019 - 19:30

[…] Ako ušetriť na vnútroštátnych letoch v niektorých krajinách mimo Európy: http://dveresvetadokoran.sk/2019/05/02/vnutrostatne-letenky-v-zahranici-trik-ako-usetrit/ […]

Reply
5th Freedom Flights. KLM B777 biznis za 102€ - Dvere sveta dokorán 24. júna 2019 - 16:20

[…] Ako ušetriť pri kúpe jednosmerných leteniek v niektorých mimo európskych krajinách: http://dveresvetadokoran.sk/2019/05/02/vnutrostatne-letenky-v-zahranici-trik-ako-usetrit/ […]

Reply
Skontrolujte si booking class pred kúpou letenky - Dvere sveta dokorán 6. júla 2019 - 15:44

[…] Ako ušetriť pri kúpe vnútroštátnych leteniek v niektorých mimo európskych krajinách: http://dveresvetadokoran.sk/2019/05/02/vnutrostatne-letenky-v-zahranici-trik-ako-usetrit/ […]

Reply
Japonsko: zľavnené letenky s JAL a ANA - Dvere sveta dokorán 28. júla 2019 - 12:46

[…] Ako ušetriť pri kúpe vnútroštátnych leteniek v niektorých krajinách mimo Európy: http://dveresvetadokoran.sk/2019/05/02/vnutrostatne-letenky-v-zahranici-trik-ako-usetrit/ […]

Reply
Čo robiť ak neviete nájsť lacnú jednosmernú letenku - Dvere sveta dokorán 5. mája 2020 - 16:07

[…] Ako ušetriť pri kúpe vnútroštátnych leteniek v niektorých mimoeurópskych krajinách. […]

Reply
Jednosmerná letenka: možné problémy pred cestou - Dvere sveta dokorán 5. mája 2020 - 16:18

[…] ušetriť na vnútroštátnych letoch v niektorých krajinách mimo Európy. Čo robiť ak neviete nájsť lacnú jednosmernú […]

Reply

Leave a Comment