Home Recenzie aerolínií Recenzia: Cathay Pacific business class

Recenzia: Cathay Pacific business class

by Karol
1 comment

Recenzia Cathay Pacific business class z Hong Kongu do Taipei.

Cathay Pacific je jednou z najlepších leteckých spoločností v Ázii a je najväčšou spoločnosť na letisku v Hong Kongu. Okrem letov zo základne v Hong Kongu prevádzkuje aj niekoľko priamych letov medzi Taipei a destináciami v Japonsku a Kórei. Do Európy lieta najlbližšie do Frankfurtu, Milána, Zürichu, alebo Amsterdamu. Letenky do Ázie s Cathay Pacific je možné kúpiť aj z Viedne s code share partnermi. Cathay Pacific je súčasťou aliance OneWorld.

Cathay Pacific je veľmi kvalitná letecká spoločnosť či už v ekonomickej, alebo biznis triede. Z biznis produktu určite nebudete sklamaní, ale na druhej strane nebudete ani extrémne ohúrení. Cathay Pacific je ale stále jednou z najlepších spoločností na lety medzi Európou a Áziou, alebo v rámci Ázie.

Hong Kong – Taipei Cathay Pacific business class

Cathay Pacific business class

Cathay Pacific spolu s dcérskou spoločnosťou Cathay Dragon má denne 17 letov medzi Hong Kongom a Taipei. Vzdialenosť medzi týmito dvoma mestami je len 803 kilometrov a let trvá len jednu hodinu dvadsať minút. Je až neuveriteľné aký servis vie Cathay poskytnúť na tak krátkom lete.

Sedadlo

Cathay Pacific používa na všetkých diaľkových letoch sedadlá v konfigurácii 1-2-1 v jednom rade s tým, že každý cestujúci má priamy prístup do uličky. Tieto sedadlá sú veľmi pohodlné či už na spánok, alebo na oddych počas denného letu. Na niektorých kratších letoch ale používajú sklápacie sedadlá v regionálnej konfigurácii. Tieto sedadlá tiež nie sú zlé na kratších letoch, v každom prípade klasické lie flat sedadlá poskytnú viac súkromia hlavne keď cestujete sami. Pri rezervácii letenky ak máte možnosť, vyberte si radšej let s lie flat sedadlami (podľa mapy sedadiel). https://www.seatguru.com/airlines/Cathay_Pacific_Airways/information.php

Strava

Cathays Pacific business class meal

Ako som už spomínal, úroveň servisu je až neuveriteľná pri dĺžke letu len 80 minút a čase odletu, ktorý bol po 11 hodine večer. Ja som si na večeru objednal hovädzí steak, a ako dezert som ešte dostal cheesecake a ovocie. S vašim jedlom dostanete ešte pohár vody a neskôr ešte letušky servírujú ďalšie alko, nealko nápoje, čaj a kávu.

Servis

Ako u väčšiny ázijských leteckých spoločností, servis na palube je veľmi dobrý a v prípade Cathay Pacific aj veľmi efektívny. A ako OneWorld Emerald člena ma vždy príde osobne privítať vedúca kabíny či už sedím v biznis, alebo v ekonomickej triede.

Inflight entertainment

Inflight entertainment (video a audio ponuka) si tiež zaslúži špeciálnu zmienku. Ponuka je veľmi široká naprieč všetkými žánrami a kontinentami. V ponuke bolo dostatok filmov a seriálov ktoré ma zaujali a mal by som čo pozerať aj počas niekoľkých diaľkových letov.

Cathay Pacific
Cathay Pacific Boeing 777

Záver

Cathay Pacific business class produkt je veľmi solídny. Z dôvodov kvality produktu a tiež môjho emerald statusu s Oneworld je to letecká spoločnosťou s ktorou lietam najčastejšie na Ázijských tratiach. Na letoch do Európy väčšinou lietam s Qatar Airways, ale ak by Cathay Pacific malo zaujímavú cenu leteniek na diaľkových letoch, určite by som neváhal letieť s nimi.

Recenzia biznis triedy Malaysia Airlines: http://dveresvetadokoran.sk/2019/04/26/recenzia-malaysia-airlines-business-class/

Cathay Pacific
1 comment

Súvisiace články

1 comment

Recenzia: Eva Air Boeing 787 biznis trieda - Dvere sveta dokorán 23. februára 2020 - 17:41

[…] – Doha – Hong Kong -Taipei, kde bol posledný let z Hong Kongu do Taipei na palube Cathay Pacific. Z dôvodu epidémie koronavírusu som sa pri návrate rozhodol vyhnúť Hong Kongu a letieť do […]

Reply

Leave a Comment