Home Hotelové siete Letecké spoločnosti poskytujúce tranzitný hotel

Letecké spoločnosti poskytujúce tranzitný hotel

by Karol
8 komentárov

Mnohé letecké spoločnosti poskytujú pri dlhšom prestupe na ďalší let ubytovanie a stravu zadarmo. Aby vám letecká spoločnosť poskytla tranzitný hotel je nutné splniť niekoľko podmienok. Najzákladnejšou u väčšiny leteckých spoločností je minimálny tranzitný čas. Je to čas medzi vašim príletom a časom odletu najbližšieho spojenia do vašej destinácie. U väčšiny spoločností je tento čas stanovený na 6 až 8 hodín. Ak má letecká spoločnosť skorší let do vašej destinácie ako ten, na ktorom cestujete vy (aj v prípade, že by bol úplne vypredaný), ubytovanie nedostanete. Tranzitný čas tiež nemôže presiahnuť 24 hodín.

V niektorých prípadoch letecké spoločnosti poskytujú tranzitný hotel zadarmo iba pre pasažierov v biznis, alebo v prvej triede. V prípade ekonomickej triedy sú často najlacnejšie letenky (rezervačné triedy) tiež diskvalifikované.

Ak máte nárok na ubytovanie, skoro všetky spoločnosti vám zabezpečia zadarmo aj tranzit do hotela a stravu počas celého pobytu. Ak by ste hľadali viac informácií na internete, oficiálny názov tohto programu je STPC (Stopover Paid by Carrier).

Tranzitný hotel: Turkish Airlines

Turkish Airlines poskytujú zadarmo ubytovanie ak minimálny tranzitný čas v Istanbule presahuje 9 hodín v prípade pasažierov v biznis triede a 12 hodín pre pasažierov v ekonomickej triede.

Qatar Airways

Minimálny tranzitný čas pre všetkých pasažierov je 8 hodín. Pre pasažierov cestujúcich z/ do Kuwaitu a Muscatu táto ponuka neplatí. Letenky v najlacnejších ekonomických rezervačných triedach nemajú nárok na tranzitný hotel zadarmo. Po zakúpení letenky môžete kontaktovať Qatar Airways mailom ohľadom rezervácie ubytovania, prípadne môžete hotel rezervovať aj na Transit Desk po prílete do Dohy. Qatar Airways tiež poskytuje zľavnené ceny hotelov pri dobrovoľnom dlhšom medzipristátí v Dohe. Päť hviezdičkový hotel v Dohe je dostupný už od 25 eur na noc. O tejto ponuke som už písal v predchádzajúcom blogu.

Tranzitný hotel: Emirates

Všetci pasažieri Emirates pri presadaní v Dubaji majú nárok na bezplatné ubytovanie v prípade ak minimálny tranzitný čas je 10 hodín (maximálny 24 hodín). Hotel je možné rezervovať online priamo na webovej stránke Emirates. Viac o ponuke tu.

Oman Air

Oman Air poskytuje tranzitné ubytovanie iba pre pasažierov v biznis a prvej triede a to v prípade ak minimálny čas prestupu presahuje 8 hodín. Moja skúsenosť s tranzitným ubytovaním v Muscate. V prípade stop over dlhšom ako 24 hodín Oman Air často poskytuje ubytovanie v Muscate za veľmi výhodné ceny pre pasažierov v biznis a aj ekonomickej triede.

Tranzitný hotel: Etihad

Etihad má už niekoľko mesiacov v ponuke ubytovanie zadarmo na dve noci v Abu Dhabi pre tranzitných pasažierov. Táto ponuka už bola niekoľko krát predĺžená a momentálne je platná až do 31.7.2020. Viac info v tomto blogu.

Ethiopian Airlines

Všetci pasažieri Ethiopian Airlines na medzinárodných letoch s tranzitnými časom v Addis Ababa nad 8 hodín majú nárok na tranzitný hotel zadarmo.

Air Canada

Pasažieri Air Canada v latitude, premium economy a biznis triede pri tranzite nad 6 hodín si môžu rezervovať hotel zadarmo. Pre ostatných pasažierov v nižších rezervačných triedach Air Canada poskytuje zľavu na ubytovananie. Ponuka Air Canada.

Air China, China Southern, China Eastern, Hainan, Xiamen

Všetky vyššie spomenuté čínske letecké spoločnosti poskytujú tranzitný hotel zadarmo. V prípade Hainan Airlines a Xiamen Airlines už pri prestupe nad 6 hodín. Pri presadaní v Číne na další medzinárodný let je možné využiť až 6 dňový bezvízový tranzit (pravdaže bez ubytovania poskytovaného leteckou spoločnosťou).

Tranzitný hotel: Royal Jordanian

Minimálny tranzitný čas v prípade Royal Jordanian je 8 hodín. Najbližší odlet ale musí byť nasledujúci deň po prílete. Ak je prílet do Ammanu a aj odlet do ďalšej destinácie v ten istý deň, ubytovanie nebude poskytnuté.

Srí Lankan Airlines

Minimálny tranzitný čas je 8 hodín. Minimálna cena letenky musí byť 350 USD pri jednosmernej letenke, alebo 700 USD pri spiatočnej letenke. Viac informácií na web stránke SriLankan Airlines.

Royal Air Maroc

V prípade ak máte tranzit v Maroku dlhší ako 8 hodín, je možné, že dostanete zadarmo tranzitný hotel. Je najlepšie priamo kontaktovať Royal Air Maroc ohľadom ubytovania, lebo informácie na web stránke Royal Air Maroc nie sú veľmi jasné ohľadom podmienok poskytovania tranzitného ubytivania.

Tranzitný hotel: Gulf Air

Gulf Air poskytuje tranzitný hotel a víza do Bahrainu pri tranzite minimálne 7 hodín. Cena letenky musí byť aspoň 400 USD. Viac informácií na web stránke Gulf Air.

Asiana Airlines a Korean Air

Kórejská letecká spoločnosť Asiana nemá presne špecifikované podmienky pre STPC. Pred kúpou letenky je lepšie sa obrátiť na Asiana, lebo nie pri všetkých rezervačných triedach máte nárok na tranzitný hotel zadarmo.

Súčasná situácia ohľadom Korean Air nie je jasná. Je možné, že STPC program bol zrušený. Skúste tiež kontaktovať Korean Air ak máte dlhší tranzit v Soul. Letisko poskytuje výlety zadarmo pre tranzitných pasažierov.

Singapore Airlines

Singapore Airlines pri tranzite dlhšom ako 24 hodín poskytuje zľavnené ubytovanie plus bezplatný vstup do mnohých atrakcií.

8 komentárov

Súvisiace články

8 komentárov

Dôvody prečo robím minimum rezervácii cez Airbnb - Dvere sveta dokorán 19. augusta 2019 - 17:50

[…] Letecké spoločnosti poskytujúce ubytovanie zadarmo pri dlhších prestupoch: https://dveresvetadokoran.sk/2019/05/08/tranzitny-hotel/ […]

Reply
Air China biznis Rím-Sydney, NZ 1750€, Ázia 1290€ - Dvere sveta dokorán 21. septembra 2019 - 15:14

[…] prípadoch je dlhšie medzipristátie v Pekingu, ale v tomto prípade Air China poskytuje zadarmo tranzitné ubytovanie. Dlhšie medzipristátie môžete tiež využiť na rýchlu návštevu Pekingu. Dlhší stopover v […]

Reply
Qatar Airways: 5* hotel v Dohe za 25 eur - Dvere sveta dokorán 7. októbra 2019 - 7:41

[…] Mnohé letecké spoločnosti tiež poskytnú hotel zadarmo ak váš minimálny čas potrebný na presadanie na další let presiahne šesť až osem hodín. Zoznam týchto leteckých spoločností môžete nájsť tu. […]

Reply
Biznis trieda: Austrália, Nový Zéland 1450€ - Dvere sveta dokorán 11. novembra 2019 - 0:51

[…] Aktualizácia 11.11. Ponuka je aktívna. Letenky hľadajte priamo na nemeckej verzii web stránky Air China. Spiatočné letenky v biznis triede: Auckland 1450 eur, Sydney 1490 eur, Melbourne 1480 eur. Cestovať možno v dátumoch: 13/12/2019 až 12/1/2020, 18/1 až 28/1, 27/3 až 12/4, 28/6 až 23/8/2020. Pri dlhších presadaniach v Číne poskytuje Air China zadarmo hotel. […]

Reply
Qatar Airways Al Safwa First Class Lounge Doha - Dvere sveta dokorán 17. novembra 2019 - 14:53

[…] nachádzajúce sa vo vnútri salóniku. Pravdaže platí to iba v prípade ak nemáte nárok na tranzitný hotel zadarmo poskytovaný Qatar Airways. Oryx Airport Hotel v tranzitnej časti letiska stojí na jeden deň […]

Reply
Biznis trieda z Nemecka: Južný Pacifik 1450€, Ázia 1118€ - Dvere sveta dokorán 26. novembra 2019 - 8:13

[…] Pri presadaní v Číne by malo byť možné spraviť zadarmo stopover buď v Pekingu, alebo Šanghaji. Ak by pobyt v týchto mestách nepresiahol 6 dní, tak víza do Číny nepotrebujete. Pri dlhšom tranzite na nasledujúci spoj Air China poskytuje zadarmo ubytovanie. […]

Reply
Biznis trieda na Seychelly za 830 eur aj v lete 2021 - Dvere sveta dokorán 14. augusta 2020 - 17:10

[…] tranzite v Istanbule. Ak minimálna dĺžka presadania medzi dvoma letmi presiahne 6 hodín, Turkish Airlines tiež poskytujú ubytovanie zadarmo v […]

Reply

Leave a Comment