Home Cestovateľský blog Rainbow Mountain, jedinečná farebná hora v Peru

Rainbow Mountain, jedinečná farebná hora v Peru

by Karol
3 komentáre

Väčšina z vás už asi videla na internete fotografie takzvanej Rainbow Mountain, alebo hory siedmich farieb (Montaña de Siete Colores). Veľa z týchto fotografii je upravených vo fotoshope a v skutočnosti farby nie sú až také “živé” ako sa ich niektorí ľudia snažia zobraziť. To ale neznamená, že túto mnohofarbnú horu sa neoplatí navštíviť. Práve naopak.

Ako sa dostať na Rainbow Mountain

Rainbow Mountain
Na ceste do Red Valley

Najzaujímavejším spôsobom je absolvovať týždňovú túru k hore Ausangate. Časť tejto túry prechádza aj cez oblasť Rainbow Mountain. Ausangate je dobrou alternatívou k preplnenej a predraženej túre Inca Trail, ktorá vedie k Machu Picchu.

Druhým, oveľa jednoduchším spôsobom je navštíviť horu počas jednodňového výletu z Cusca. Na Rainbow Mountain by ste sa vedeli dostať aj sami autobusom, ale logisticky je oveľa jednoduchšie ísť s cestovnou kanceláriou.

Red Valley (Červené údolie)

Red Valley
Red Valley

Väčšina cestovných kancelárii ponúka výlet pri ktorom sa vraciate z hory tou istou cestou, ktorou ste aj vystúpili. Minimálne jedna cestovná kancelária v Cuscu, ale ponúka túry pri ktorých z Rainbow Mountain budete pokračovať do Red Valley. V Red Valley na rozdiel od Rainbow Mountain nie sú skoro žiadni turisti a scenéria celého údolia zafarbeného do červenej farby je rovnako fascinujúca. Táto túra je dlhšia a tým aj namáhavejšia. Už si nepamätám názov CK s ktorou som išiel do Red Valley, ale sídlia na ulici spájajúcej Plaza de Armas a Plaza San Blas.

Výstup na Rainbow Mountain

Andy

Po 2 až 3 hodinách cesty autobusom z Cusca sa dostanete do Apu Winicunca v nadmorskej výške 4477 metrov odkiaľ už budete musieť ísť peši. Najvyšší bod túry je v nadmorskej výške 5200 metrov a preto by ste mali byť dobre aklimatizovaní pred tým ako sa vydáte na tento výlet. Ak by ste ale naozaj nevládali ísť peši, je možné vyjsť na vrchol na koni.

Kedže skoro všetky CK vyrážajú z Cusca v rovnaký čas, počas výstupu budete obklopení pomerne veľkým množstvom ľudí. V každom prípade budete prechádzať veľmi peknou andskou prírodou a ak sa rozhodnute pokračovať do Red Valley, v druhej polovici túry už nestretnete skoro nikoho.

Na samotnom vrchole sa kvôli vysokej nadmorskej výške a studenému počasiu nezdržíte príliš dlho. Ale výhľad na minerálmi sfarbenú horu je naozaj jedinečný. Na svete som doteraz videl iba jedno podobné miesto a to v Číne (Zhangye Danxia National Geopark). Viac v tomto blogu.

Výstup na Rainbow Mountain

Huayhuash

Ak by ste chceli ísť na dlhšiu túru v Peru, okrem Ausangate by som ešte odporúčal pohorie Huayhuash pri meste Huaraz. Viac o Huayhuash sa môžete dočítať v tomto blogu.

Rozhodujete sa či absolvovať túru Inca trail na Machu Picchu? Možno tento blog vám pomôže pri rozhodovaní.

3 komentáre

Súvisiace články

3 komentáre

Výstup na Machu Picchu po Inca Trail. Ísť či neísť? - Dvere sveta dokorán 5. júna 2020 - 22:12

[…] jedňový výlet, určite by som odporúčal ísť na krásny Rainbow Mountain (viac informácií v tomto blogu). Ak by som sa niekedy vrátil do oblasti Cusca, rád by som absolvoval 5 dňový Ausangate trek, […]

Reply
Kam ísť v Peru. Čo vidieť okrem Machu Picchu - Dvere sveta dokorán 15. októbra 2020 - 22:01

[…] najpopulárnejším jednodňovým výletom sa v posledných rokoch stala pestrofarebná hora Rainbow Mountain. Ak by ste mali záujem o dlhšiu túru, Ausangate trek by mal byť jedným z najzaujímavejších […]

Reply
TOP 10: Najkrajšie túry na svete - Dvere sveta dokorán 27. októbra 2020 - 22:58

[…] by ste boli v Peru a nemali dosť času nacestu do Huaraz, odporučil by som aspoň jednodňový trek na Rainbow Mountain pri […]

Reply

Leave a Comment