Home Akciové letenky Pozor pri kúpe dvoch separátnych leteniek

Pozor pri kúpe dvoch separátnych leteniek

by Karol
2 komentáre

Pozor pri kúpe dvoch separátnych leteniek! Na diaľkových letoch v biznis triede s odletom z iných európskych miest ako Viedeň, alebo Budapešť môžete často ušetriť stovky eur. V niektorých prípadoch je dokonca cena letenky v biznis triede porovnateľná s cenou ekonomickej triedy s odletom z Viedne.

Vo väčšine prípadov je ale nutné ešte zabezpečiť ďalšiu letenku do mesta odletu diaľkového letu. S tým môže súvisieť jeden problém, na ktorý je nutné myslieť.

Dostatočná časová rezerva na presadenie pri kúpe separátnych leteniek

V prípade, že by váš prvý let meškal a zmeškali by ste váš druhý let, letecká spoločnosť ktorá mala meškanie vám nepomôže so zmenou letenky. Ak mal let meškanie, najviac môžete dostať odškodnenie za meškanie letu podľa smernice EU261.

Najlacnejšie letenky v biznis triede majú veľmi vysoké poplatky ak chcete zmeniť čas/ dátum odletu, alebo ak zmeškáte váš let. V mnohých prípadoch táto zmena ani nie je možná.

Z tohto dôvodu je lepšie si spraviť väčšiu časovú rezervu na presadenie. A to hlavne v prípadoch ak si ešte musíte vyzdvihnúť batožinu a ísť znova na check in. Mnoho leteckých spoločností má ale interlining agreement, keď vám batožinu pošlú až do konečnej destinácie aj v prípadoch, že máte dve nezávislé letenky.

Dve dovolenky v jednej

Osobne tento problém pri kúpe dvoch leteniek riešim tak, že využijem nutnosť presadenia na návštevu konkrétneho miesta a navštívim dve miesta počas jednej cesty.

Ak máte dostatok času, túto možnosť by ste mali hlavne využiť ak by ste chceli navštíviť Egypt. Letenky do Ázie s odletom z Káhiry, alebo Alexandrie sú celoročne veľmi lacné. Napríkad nie je problém zohnať spiatočnú letenku v biznis triede do Bangkoku za 900 eur.

Návrat domov

Pri návrate domov už problém dvoch separátnych leteniek nie je až tak závažný. Ak by ste aj zmeškali svoj posledný let domov, letenky v Európe nie sú až tak drahé ako diaľkové lety v biznis triede.

Záver

Kúpou dvoch separátnych leteniek som za posledných desať rokov ušetril tisícky eur. Našťastie sa mi nikdy nestalo, že by som zmeškal prípoj do druhej destinácie. Podstatné je ale dobré plánovanie, aby ste nakoniec neprišli o viac ako ste pôvodne chceli ušetriť.

Najnovšie akciové letenky v biznis triede: http://dveresvetadokoran.sk/2019/05/25/biznis-trieda/

2 komentáre

Súvisiace články

2 komentáre

Recenzia Scandinavian Airlines Kodaň - Faerské ostrovy - Dvere sveta dokorán 6. augusta 2020 - 23:36

[…] Jednu z Viedne do Kodane s Austrian Airlines a následne z Kodane na Faerské ostrovy. Pozor ale! Pri kúpe dvoch separátnych leteniek sa vždy vystavujete určitým rizikám. V prípade ak by prvý let meškal, letecká spoločnosť vám nepomôže so zmenou nasledujúceho […]

Reply
Minimálny tranzitný čas pri prestupe na další let - Dvere sveta dokorán 21. augusta 2020 - 23:45

[…] prvý let meškal a vy následne zmeškáte druhý let. Tomuto problému som sa už venoval v jednom z minulých blogov. Dnes sa budem venovať prípadom ak sú oba lety na jednej […]

Reply

Leave a Comment