Home Letecké spoločnosti Emirates biznis trieda: negatívne zmeny

Emirates biznis trieda: negatívne zmeny

by Karol
2 komentáre

Emirates predstavili novú rezervačnú biznis triedu, pri ktorej nebudú v cene zahrnuté mnohé klasické benefity biznis triedy. Táto nová rezervačná trieda je zatiaľ v ponuke len na obmedzenom počte letov Emirates, ale postupne sa dostane do predaja na viacerých, hlavne menej vyťažených spojoch.

Ktoré benefity Emirates nebude poskytovať

Pasažieri s novou rezervačnou triedou nebudú mať prístup do biznis salónikov. Možnosť využiť business lounge budú mať iba cestujúci s vyšším statusom vo vernostnom programe Emirates.

Sedadlo v lietadle bude možné vybrať až pri online check in.

Menší počet míľ za let. Množstvo míľ bude rovnaké ako v prípade rezervačnej triedy economy Flex Plus.

Emirates poskytuje auto so šoférom pre pasažierov v biznis triede pred odletom a po prílete do destinácie. Tento benefit tiež nebude zahrnutý v novej rezervačnej triede.

Pasažieri nebudú môcť využiť míle na upgrade do prvej triedy.

Poplatky za zmenu letenky budú tiež vyššie.

Ako rozpoznať novú rezervačnú triedu

Nová rezervačná trieda “H” bude mať označenie “Special”. Rezervačných tried Saver, Flex a Flex Plus sa táto zmena nedotkne.

Môj názor na elimináciu benefitov

Emirates má vo všeobecnosti jedny z najdrahších leteniek v biznis triede. Po zavedení novej, lacnejšej rezervačnej triedy sa možno cenou priblížia k iným leteckým spolocnostiam, ale stále nebudem mať dôvod cestovať s Emirates. Osobne by som si pri podobnej cene radšej uprednostnil mnoho iných leteckých spoločností pred Emirates aj v prípade, že by boli zahrnuté všetky pôvodné benefity.

Najväčší problém so zavedením tejto tarify vidím v tom, že postupne aj ostatné letecké spoločnosti prejdú na podobný model. Len pred niekoľkými rokmi začali letecké spoločnosti v USA zavádzať revenue based systém pri získavaní míľ a teraz tento systém začali kopírovať aj mnohé európske aerolínie.

Doteraz jediná spoločnosť, ktorá na medzinárodných letoch v biznis triede neposkytovala všetkým pasažierom biznis salónik bola Qatar Airways. A aj to len v prípadoch upgrade z ekonomickej do biznis triedy.

Vo všeobecnosti ďalším problémom s rezervačnymi triedami je, že za mnohé z týchto tried nedostanete vo vernostných prípadoch žiadne míle. Aj v prípade biznis triedy. http://dveresvetadokoran.sk/2019/04/22/skontrolujte-si-booking-class-pred-kupou-letenky/

2 komentáre

Súvisiace články

2 komentáre

Business class lounge. Ako sa dostať do najlepšieho salónika - Dvere sveta dokorán 18. februára 2020 - 7:36

[…] vstup vo väčšine prípadov. Výnimkou sú napríklad upgradované letenky Qatar Airways, niektoré najlacnejšie letenky v biznis triede Emirates, alebo vnútroštátne lety v USA. V týchto prípadoch sa dostanete do business class lounge iba […]

Reply
Finnair Business light letenky bez batožiny a loungu - Dvere sveta dokorán 18. júna 2021 - 10:25

[…] triede bez vstupu do biznis salónikov. Ako prvé začali predávať tento typ leteniek Emirates (blog tu) a Qatar Airways (blog tu). Ak sa k takémuto kroku odhodlali blízkovýchodné letecké […]

Reply

Leave a Comment