Home Letecké spoločnosti Premium economy za letenku v ekonomickej triede

Premium economy za letenku v ekonomickej triede

by Karol
2 komentáre

Premium economy trieda je podstatne pohodlnejšia oproti klasickej ekonomickej triede . Sedadlá v tejto vyššej ekonomickej triede sú širšie a rozostupy medzi radmi sú tiež väčšie. Na niektorých ázijských letoch je teraz možné rezervovať tieto sedadlá aj v prípade, že máte letenku v ekonomickej triede.

Premium economy China Airlines a Eva Air

China Airlines a Eva Air sú veľmi kvalitné letecké spoločnosti so sídlom na Taiwane. Obe lietajú aj do Viedne a vo svojich najnovších lietadlách ponúkajú aj premium ekonomickú triedu. Eva Air má premium economy v Boeing B777 a China Airlines v Airbus A350 a Boeing B777.

Na mnohých letoch v rámci Ázie, ale tieto dve spoločnosti neponúkajú na predaj premium economy triedu a pasažieri cestujúci v ekonomickej triede si môžu tieto sedadlá tiež rezervovať. Servis na palube je v týchto prípadoch identický s ekonomickou triedou. Jedine slúchadlá sú rovnaké ako v prípade platenej premium economy triedy.

China Airlines premium economy

10 hodín v premium economy za 178 eur

Jediný let na ktorom viem, že Eva Air nepredáva premium economy je spoj z Taipei do Manily.

V prípade China Airlines je výber podstatne zaujímavejší. Jediné ázijské spojenie, na ktorom China Airlines predáva premium economy je let z Taipei do Jakarty. Na všetkých ostatných letoch z Taipei s A350 a B777 si budete môcť rezerovať jedno z týchto sedadiel aj pri cestách v ekonomickej triede.

Tento zoznam nemusí byť úplný, ale mala by v ňom zahrnutá väčšina ázijských destinácii China Airlines s A350 a B777: Seoul, Šanghaj, Hong Kong, Hanoi, Ho Chi Minh, Bangkok a Kuala Lumpur.

Napríklad spiatočná letenka z Kuala Lumpuru do Taipei s China Airlines stojí 178 eur. 178 eur za 10 hodín v premium economickej triede je bezpochyby výborná cena.

Je možné napríklad tiež letieť z Bangkoku do Osaky s prestupom v Taipei za 331 euro, alebo z Kuala Lumpuru do Seoulu za 420 eur. Možných kombinácii je veľmi veľa.

China Airlines premium economy

Ako rezervovať sedadlo

Premium economy triedu je mozné rozpoznať podľa počtu sedadiel v jednom rade. Boeing B777 ich má v jednom rade 8 (ekonomická trieda 10) a Airbus A350 ich má 7 (ekonomická trieda 9).

Pri najlacnejších rezervačných triedach je rezervácia sedadla možná až počas web check in. V prípade týchto leteniek by som preto odporučil spraviť web check in hneď ako bude sprístupnený. V prípade China Airlines je to 48 hodín pred odletom. Z osobnej skúsenosti možem povedať, že pri skorom web check in sa mi vždy podarilo rezervovať jedno z týchto pohodlnejších sedadiel.

Sedadlo v prvej triede za letenku v biznis triede

Za posledné dva mesiace tri veľké ázijské letecké spoločnosti oznámili, že prestanú s predajom prvej triedy na väčšine ázijských letov. Jedná sa o spoločnosti Cathay Pacific, Korean Air a Asiana Airlines.

Pri cestách s týmito leteckými spoločnosťami si pasažieri v biznis triede budú môcť rezervovať sedadlá prvej triedy. Servis ale bude opäť identický ako v biznis triede.

China Airlines už vôbec nepredáva prvú triedu. Zo svojich Boeing B747 ale stále neodstránili pôvodné sedadlá prvej triedy a pasažieri v biznis triede si môžu tiež tieto sedadlá rezervovať.

Na Taiwane sa čoraz viac diskutuje o zmene názvu China Airlines na Formosa Airlines, alebo Taiwan Airlines.

Mapy sedadiel je možné nájsť na web stránke Seat Guru: https://www.seatguru.com/

2 komentáre

Súvisiace články

2 komentáre

Zmení China Airlines názov na Taiwan Airlines? - Dvere sveta dokorán 14. apríla 2020 - 14:56

[…] China Airlines lieta štyri krát do týždňa z Viedne do Taipei, odkiaľ je možné pokračovať do ďalších destinácii v Ázii a južnom Pacifiku. Let z Viedne je prevádzkovaný na Airbus A350 s výbornými lie-flat sedadlami v biznis triede, kde má každý pasažier priamy prístup do uličky. Ich premium ekonomická trieda je jednou z najlepších na svete. Problém je, že ceny leteniek China Airlines v premium economy z Viedne sú až príliš drahé. O sto až dvesto eur navyše sa hlavne z Budapešti do Ázie dostanete aj v biznis triede. Na letoch v rámci Ázie je ale možné rezervovať sedadlo v premium economy aj pri kúpe letenky v ekonomickej triede. Viac informácií ako cestovať v premium economy za cenu ekonomickej triedy v tomto blogu. […]

Reply
China Airlines uvažuje o letoch z Taipei do Prahy - Dvere sveta dokorán 1. septembra 2020 - 14:03

[…] Boeing 777 a Airbus A350. Obe tieto lietadlá sú nové v ich flotile a hlavne sedadlá v biznis a premium ekonomickej triede sú veľmi pohodlné. Na prípadných letoch do Prahy by boli určite nasadzované Airbus […]

Reply

Leave a Comment