Home Akciové letenky Moja letenka v prvej triede do Sydney bola zrušená

Moja letenka v prvej triede do Sydney bola zrušená

by Karol
1 comment

Zdá sa, že moja spiatočná (Error Fare) letenka v prvej triede za 495 eur z Bangkoku do Sydney bola zrušená. Niektorí ľudia s platnými letenkami už boli kontaktovaní leteckou spoločnosťou Qantas, že letenky neuznajú. Ak ste včera tiež reagovali na oznam o Error Fare letenke na Facebookovej stránke Dvere Sveta Dokorán a letenku kúpili, môžete očakávať, že budete tiež čoskoro notofikovaní o jej zrušení.

Môj názor na zrušenie letenky

Ak kupujete error fare letenku, musíte byť vždy pripravení na možnosť, že letenka nebude uznaná. Hlavne v prípadoch ak je zakúpená letenka v prvej triede. Počet miest v prvej triede je podstatne nižší ako v biznis triede a tieto letenky sú aj podstatne drahšie oproti letenkám v biznis triede. V dnešnej dobe sa informácia o error fare letenkách môže pomocou internetu rozšíriť veľmi rýchlo. Predpokladám, že sa včera mohlo predať niekoľko stoviek leteniek v prvej triede z Bangkoku do Sydney. Qantas má vo svojich Airbus A380 iba 14 miest v prvej triede. Pri obmedzenom počte sedadiel takéto množstvo predaných leteniek môže byť neúnosné pre letecké spoločnosti.

Na druhej strane, začiatkom tohto roka Cathay Pacific uznali všetky error fare letenky v prvej triede medzi Vietnamom a USA. Myslím si, že error fare letenky môžeme brať ako hru, keď raz vyhráme a raz prehráme. V mojom prípade boli doteraz zhruba 2/3 error fare leteniek uznaných.

Rýchla reakcia Qantas

Podľa môjho názoru by mali mať všetky letecké spoločnosti možnosť zrušiť error fare letenky. Ale mali by tak spraviť čo najskôr, maximálne 24 hodín po zakúpení letenky. V minulosti sa niektoré letecké spoločnosti rozhodli zrušiť letenky aj po vyše týždni po ich vystavení. Ak Qantas naozaj zrušili všetky včera zakúpené letenky, oceňujem, že aspoň zareagovali veľmi rýchlo.

Môj včerajší proces kúpy letenky

Ako som už písal v minulosti, pri kúpe error fare letenky je nutná rýchla reakcia. Včera po objavení tejto 495 eurovej letenky do Sydney som najprv otvoril Google Flights a overil si, že letenky sú naozaj dostupné. Druhú minútu som strávil písaním notifikácie na Facebookovej stránke Dvere Sveta Dokorán.

Hneď po publikácii na Facebooku som som sa vrátil na Google Flights a vybral si dátum odletu a príletu.

Nasledovne som išiel na web stránku online cestovnej kancelárie Orbitz, kde som kúpil letenku. Pri vypĺňaní údajov som sa nezdržoval rezerváciou miesta, alebo vypĺňaním frequent flyer čísla. Tieto údaje sa dajú doplniť aj po vystavení letenky. Letenky je vždy najlepšie kupovať priamo cez web stránky leteckých spoločností. Ak si ale nie ste 100% istí či budete môcť cestovať, mnohé online cestovné kancelárie ponúkajú možnosť bezplatne zrušiť letenku až do 24 hodín po kúpe. To môže byť vhodné hlavne ak ste časovo obdmedzení pri kúpe error fare letenky.

Celkovo som mal letenku vystavenú do 10 minút od doby čo som objavil túto zaujímavú cenu.

Zrušená letenka v prvej triede

Zdá sa, že tento rok do Austrálie asi nepocestujem. Ale verím, že skôr či neskôr sa opäť objaví ďalšia zaujímavá error fare letenka. Ak by ste chceli byť čo najrýchlejšie upozornení na ďalšie zaujímavé letenky v premium economy, biznis, alebo prvej triede, môžete si pridať Dvere Sveta Dokorán na Facebooku medzi vaše obľúbené stránky.

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Prečo kupovať letenku priamo s leteckou spoločnosťou - Dvere sveta dokorán 3. februára 2020 - 10:58

[…] zrušiť letenku bez storno poplatkov do 24 hodín po jej zakúpení. Minulý rok som kúpil error fare letenku v prvej triede s Qantas do Sydney za 495 eur. Error fare letenky bývajú dostupné veľmi krátke časové obdobie a […]

Reply

Leave a Comment