Home Akciové letenky Ako kúpiť lacné letenky v biznis triede

Ako kúpiť lacné letenky v biznis triede

by Karol
0 comment

Pokiaľ sa vám nepodarí kúpiť chybne nacenenú letenku, letenky v biznis triede budú vždy podstatne drahšie ako najlacnejšie letenky v ekonomickej triede. Letenky v biznis triede ale nie sú vždy extrémne drahé ako si môžu mnohí myslieť. Za posledných pár mesiacov bolo možné kúpiť spiatočné letenky v biznis triede do Bangkoku za 750 eur, Johannesburgu za 850 eur, Mexika, USA Singapuru, Manily, Hong Kongu za 950 eur, alebo do Číny za 990 eur. Za letenky v biznis triede dostanete väčšinou podstatne viac míľ ako pri ceste v ekonomickej triede, čím sa aj podstatne rýchlejšie viete dopracovať k letenke “zadarmo”. Na web stránke Dvere Sveta Dokorán pravidelne informujem o tých najzaujímavejších letenkách v biznis triede. Ak by ste mali záujem byť informovaní o najnovších akciách, alebo o chybne nacenených letenkách, môžete si tiež pridať Facebook stránku Dvere Sveta Dokorán medzi vaše obľúbené položky.

Odlet z Budapešti

Veľa z tých najlacnejších leteniek je s odletom z iných, mierne vzdialenejších európskych letísk. Letenky v rámci Európy nie sú drahé, ale pre mnohých je čas limitujúcim faktorom. Vo všeobecnosti sú letenky s odletom z Budapešti lacnejšie ako v prípade Viedne. Neplatí to ale na 100 percent a vždy je lepšie porovnať ceny.

Lacné letenky v biznis triede
Biznis trieda Oman Air

Lacné letenky v biznis triede do juhovýchodnej Ázie a Austrálie

Celoročne jedny z najlacnejších leteniek do juhovýchodnej Ázie môžete nájsť pri odlete zo Škandinávie. Najviac akcii nájdete pri odlete zo Štokholmu. Väčšinu najlacnejších leteniek ponúkajú Qatar Airways, Etihad Airways, alebo Turkish Airlines. Ale akcie s Lufthansou, alebo Air France tiež nie sú výnimočné.

Množstvo zaujímavých leteniek v biznis triede je tiež možné nájsť pri odlete z Ruska. Nevýhodou v tomto prípade sú víza. V prípade Petrohradu je od 1.10.2019 možné požiadať online o bezplatné e-visa.

Ak by ste chceli cestovať do Austrálie a na Nový Zéland, najlacnejšie letenky opäť nájdete pri odlete zo Škandinávie (hlavne zo Štokholmu a Osla). Ceny leteniek z Paríža sú tiež často podobné tým zo Štokholmu.

Biznis trieda Cathay Pacific

Lacné letenky v biznis triede do USA a Južnej Ameriky

TAP Air Portugal má často v ponuke akciové letenky v biznis triede do USA pri odlete zo Štokholmu, Osla, Kodane a Dublinu. S leteckou spoločnosťou La Compagnie je možné letieť z letiska Orly v Paríži do New Yorku za 1100 eur. V minulosti ponúkala La Compagnie letenky do New Yorku aj za menej ako 1000 eur.

Lacné letenky v biznis triede sa asi najťažšie hľadajú ak chcete cestovať do Južnej Ameriky. Ak je vašou destináciou Brazília, v poslednom období boli najlacnejšie letenky do Sao Paula s odletom z Portugalska. Mnohé z najlepších ponúk boli dostupné z Porta. Pri letoch do ostatných krajín Južnej Ameriky by som ako prvé skúsil Miláno. Hlavne Air France/ KLM, Air Europa a Latam mali za posledný rok niekoľko zaujímavých ponúk do destinácii v Južnej Amerike pri odlete z Milána.

Qatar Airways

Qatar Airways má podľa mňa najlepšiu biznis triedu na svete. Ich biznis produkt som už v minulosti hodnotil viac krát. Napríklad recenzia ich biznis sedadiel je dostupná v tomto článku. Našťastie lacné letenky v biznis triede s Qatar Airways nie sú vôbec zriedkavé. Pri hľadaní lacných leteniek v tomto prípade by ste sa mali sústrediť hlavne už na spomínaný Štokholm, ale aj na Belehrad, Sofiu, Moskvu, alebo Petrohrad. Zďaleka najlacnejšie letenky do juhovýchodnej Ázie a Oceánie nájdete z tureckého Izmiru.

Biznis trieda Qatar Airways

Saudia z Istanbulu

Ešte nižšie ceny leteniek ako Qatar Airways má v ponuke letecká spoločnosť Saudia. Celkový servis Saudie sa nevyrovná Qatar Airways, ale 850 eurovým spiatočným letenkám v biznis triede sa niekedy ťažko odoláva. V minulosti mala Saudia veľmi lacné letenky z Ríma a Milána. Ceny na týchto trasách sa ale podstatne zvýšili odkedy začala Saudia lietať do Talianska s lie-flat sedadlami. Najlacnejšie ceny leteniek so Saudiou nájdete teraz pri odlete z Turecka. Z Istanbulu je možné momentálne letieť do Južnej Afriky za 850 eur a do juhovýchodnej Ázie od 950 eur. Z Atén má Saudia tiež často zaujímavé ceny, ale nevýhodou v tomto prípade je biznis trieda v regionálnej konfigurácii bez lie-flat sedadiel.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment