Home Letecké spoločnosti Pozor pri lete s Shanghai Airlines z Budapešti!

Pozor pri lete s Shanghai Airlines z Budapešti!

by Karol
0 comment

Letecká spoločnosť China Eastern začala tento rok lietať tri krát týždenne medzi Budapešťou a Šanghajom. Samotný let je na palube Boeing 787 jej dcérskej spoločnosti Shanghai Airlines. Tento týžden China Eastern pridala na tomto pôvodne non stop lete jedno medzipristátie v meste Xian. Toto medzipristátie v lepšom prípade predĺži let o niekoľko hodín a v horšom prípade si možno budete musieť vybavovať čínske víza ak je vašou destináciou iná ázijská krajina.

Shanghai Airlines medzipristátie v Xian a Chengdu

Shanghai Airlines začne od 30. decembra lietať každý týžden na dvoch zo svojich troch letov zo Šanghaja do Budapešti s medzipristátím v Xian. Dĺžka letu sa predĺži z pôvodných 11 hodín 20 minút na 15 hodín 30 minút. Dĺžka medzipristátia v Xian bude 2 hodiny 5 minút. Let z Budapešti do Šanghaja bude namiesto 10 hodín 30 minút trvať 13:35 minút. Dĺžka medzipristátia v Xian bude 2 hodiny 20 minút. Tretí týždňový let by mal mať od 31.12.2019 tiež navyše medzipristátie, ale v tomto prípade v Chengdu. Predĺženie dĺžky letu o 3 až 4 hodiny môže byť ale jeden z tých menších problémov. Výhodu zo zmeny letového plánu budú mať len pasažieri, ktorí budú chcieť cestovať do Xian a Chengdu.

Terakotová armáda v meste Xian

Shanghai Airlines Xian – Šanghaj bude vnútroštátny let

Shanghai Airlines v tomto prípade časť letu medzi Xian a Šanghajom predáva tiež individuálne ako vnútroštátny let. Z tohto dôvodu po prílete z Budapešti do Xian budete musieť prejsť imigračnou kontrolou, aj keď budete do Šanghaja pokračovať tým istým lietadlom. Ak je vašou destináciou Čína, nebudete mať v zasáde žiadny problém, kedže prejdete cez imigračnou kontrolou namiesto Šanghaja v Xian. Ak v Šanghaji presadáte na další let mimo Činy, môžete využiť 24 hodinový bezvízový tranzit. Čas medzi pristátím v Xian a odletom do tretej krajiny zo Šanghaja ale nemôže presiahnuť 24 hodín. V opačnom prípade budete musieť požiadať o víza na ambasáde.

144 hodinový bezvízový tranzit nemožno využiť

V Číne je možný až 144 hodinový bezvízový tranzit pri presadaní pri cestách do tretích krajín. V prípade 144 hodinového bezvízového tranzitu je možné absolvovať iba medzinárodné lety. Kedže let zo Xian do Šanghaja je považovaný za vnútroštátny, 144 hodinový bezvízový tranzit nebudete môcť využiť.

Môj názor na let z Budapešti do Šanghaja

Pokiaľ by vašou destináciou nebola Čína, odporučil by som necestovať na tejto trase s Shanghai Airlines. Nielenže sa vaša cesta predĺži o niekoľko hodín, ale extra formality pri medzipristátí v Xian vám podľa mňa dosť znepríjemnia cestu na vašu dovolenku. Myslím, že pri cestách do iných ázijských môžete nad touto linkou uvažovať iba v prípade veľmi lacných leteniek. Podobný problém je aj pri letoch s China Southern z Viedne do Guangzhou cez Urumqi. Viac o tomto lete tu. Ak bude mať niekto skúsenosť s presadaním v Xian, alebo Chengdu, napíšte mi prosím ako prebol celý proces.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment