Home Letecké spoločnosti Lufthansa, Austrian zvyšujú poplatky za rezerváciu sedadla

Lufthansa, Austrian zvyšujú poplatky za rezerváciu sedadla

by Karol
1 comment

Lufthansa, Austrian Airlines a Swiss Airlines zvyšujú poplatky za rezerváciu sedadla. Je to ďalšia zo série negatívnych zmien, ktoré v nedávnom období Lufthansa Group zaviedli. V niektorých prípadoch pri diaľkových letoch v ekonomickej triede sa výberom sedadla môže cena spiatočnej letenky navýšiť aj o vyše 200 eur. V prípade biznis triedy to môže byť až vyše 400 eur.

Lufthansa, Austrian, Swiss poplatky za rezerváciu sedadla

Nové poplatky za rezerváciu sedadla pri letoch s Lufthansa, Austrian Airlines a Swiss Airlines budú platné pre všetky letenky zakúpené po 11.12.2019. Spoplatnené sedadlá sú teraz rozdelené do piatich kategórii:

Ekonomická trieda: štandardné sedadlá, sedadlá v preferovanej zóne, sedadlá s extra priestorom na nohy, sedadlá v prvom rade. Spoplatnené sú aj sedadlá v premium economy triede a v prípade Austrian a Swiss aj takzvané throne seats v biznis triede (samostatné sedadlá bez ďalšieho vedľajšieho sedadla).

Destinácie Lufthansa Group sú rozdelené do piatich kategórii. Rezervácia najlacnejšieho sedadla pri priamom lete v rámci Európy teraz stojí 12 eur. Pri diaľkových letoch do piatej zóny (napríklad Ďaleký východ, Južná Amerika, alebo západné pobrežie USA) stojí najlacnejšia rezervácia sedadla jednosmerne 35 eur. V prípade preferovanej zóny je to 55 eur a sedlo s extra priestorom na nohy stojí až 100 eur. Rezervácia sedadla v premium economy stojí 55 eur a throne seats v biznis triede stoja 209 eur jednosmerne. Zoznam všetkých poplatkov a rozdelenie destinácii podľa zón:

Zvýšené poplatky záver

Pri niektorých typoch leteniek je stále možná rezervácia sedadla zadarmo aj v ekonomickej triede (jedná sa o drahšie rezervačné triedy). V prípade premium economy a biznis triedy by som určite neplatil za rezerváciu sedadla. Pri cestách v ekonomickej triede si osobne za rezerváciu sedadla nepriplácam a snažím sa urobiť web check-in hneď ako je sprístupnený. V tomto čase je už výber väčšiny sedadiel zadarmo a hneď po otvorení web-check in by malo byť možné nájsť vhodné sedadlá. Viac o mojej stratégii výberu sedadiel.

Aktualizácia 1.6.2022: Lufthansa, Swiss a Austrian už od 21.6.2022 nebudú poskytovať možnosť výberu sedadla zadarmo pri check-in:

Lufthansa sa naďalej ”ryanairizuje”

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Lufthansa zavádza “lie-flat” sedadlá v ekonomickej triede - Dvere sveta dokorán 3. decembra 2020 - 14:11

[…] nedajú garantovať a budú dostupné iba v prípade ak let nebude vypredaný. Lufthansa už teraz spoplatňuje rezerváciu sedadiel v ekonomickej triede. Na diaľkových letoch za najlepšie sedadlá pri núdzovom východe môžete […]

Reply

Leave a Comment