Home Letecké spoločnosti Jednosmerné letenky v biznis triede. Ako ušetriť pri kúpe

Jednosmerné letenky v biznis triede. Ako ušetriť pri kúpe

by Karol
0 comment

Jednosmerné letenky v ekonomickej a aj biznis triede sú často drahšie ako ceny spiatočných leteniek. Platí to hlavne v prípade diaľkových letov. Pri cestách v ekonomickej triede, keď na vašej trase nelietajú nízkonákladové letecké spoločnosti je často výhodnejšie kúpiť spiatočnú letenku, aj keď nevyužite spiatočný let. Ak by ste ale cestovali v biznis triede, kúpou spiatočnej letenky by ste zbytočne preplatili.

Jednosmerné letenky v biznis triede

Cena spiatočnej letenky v biznis triede bude skoro vždy výhodnejšia ako v prípade jednosmernej letenky. Ak by ste ale potrebovali iba jednosmernú letenku, odporúčal by som aj tak kúpiť spiatočnú letenku. Let do vašej destinácie rezervujte v biznis triede a návrat (ktorý nevyužijete) v ekonomickej triede. Jediným problémom môže byť, že nie všetky letecké spoločnosti umožňujú kombináciu ekonomickej a biznis triedy v jednej letenke.
Kúpou spiatočnej letenky sa tiež vyhnete problémom pri check-in. Pri cestách do mnohých krajín mimo Európskej Únie letecké spoločnosti už pri check-in vyžadujú spiatočnú letenku, alebo letenku z vašej destinácie do tretej krajiny. Viac o problémoch s jednosmernými letenkami sa môžete dočítať v tomto blogu.

Cathay Pacific biznis trieda

Príklad ako ušetriť pri kúpe letenky

Momentálne je možné kúpiť spiatočnú letenku v biznis triede na priamom lete Austrian Airlines z Viedne do New Yorku za 1490 eur. Cena najlacnejšej jednosmernej letenky v ekonomickej triede na rovnakej trase s Austrian Airlines stojí 1790 eur. V prípade biznis triedy je to až 4510 eur! Kombináciou biznis triedy s návratom v ekonomickej triede sa zníži cena letenky na rozumnejších 990 eur.

Jednosmerné letenky v biznis triede záver

Jednou z mála výnimiek v týchto prípadoch je letecká spoločnosť TAP Air Portugal. Ceny ich jednosmerných leteniek sú zhruba polovičné oproti cenám spiatočných leteniek. Ak hľadáte jednosmernú letenku do Severnej a Južnej Ameriky, vaše prvé kroky by mali viesť na ich web stránku.

Jednosmerné letenky v biznis triede môžu byť tiež zaujímavé v prípadoch ak sa sťahujete do inej krajiny a budete mať viac batožiny. V biznis triede je hmotnostný limit batožiny podstatne vyšší ako v ekonomickej triede.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment