Home Letecké spoločnosti Qantas First Class Lounge Singapur

Qantas First Class Lounge Singapur

by Karol
2 komentáre

Austrálska letecká spoločnosť Qantas v decembri 2019 otvorila na letisku v Singapure úplne nový First Class Lounge. Po Sydney, Melbourne a Los Angeles je to len ich štvrtý salónik prvej triedy na svete. Qantas má v Singapure okrem First Class lounge aj samostatný business class lounge.

Ak cestujete zo Singapuru s niektorou z leteckých spoločností Oneworld, budete mať na výber z viacerých salónikov. Vlastné salóniky tu majú aj British Airways, Qatar Airways a Cathay Pacific. Biznis salónik Cathay Pacific sa nachádza v termináli 4, kam majú prístup iba pasažieri odlietajúce z tohto terminálu. Terminál 4 z aliancie Oneworld využíva iba Cathay Pacific.

Qantas First Class lounge Singapore

Z týchto salónikov Qantas First Class lounge ponúka najlepšiu stravu, ale na oddych je podľa mňa najlepší salónik Qatar Airways, keďže Qantas First Class lounge býva hlavne podvečer extrémne preplnený.

Qantas First Class lounge poloha a vstup

Qantas First Class lounge sa nachádza v termináli 1 na prvom poschodí hneď za pasovou kontrolou. Vstup majú povolení všetci pasažieri Oneworld cestujúci v prvej triede a tiež všetci držitelia statusu Oneworld Emerald. Moja letenka s Cathay Pacific v ekonomickej triede do Hong Kongu spolu so statusom Oneworld Emerald od Qatar Airways mi umožnili vstup do salónika. Cestujúci odlietajúci z terminálu 4 sa môžu voľne pohybovať v rámci všetkých štyroch terminálov v Singapure (naopak to ale neplatí ako som už skôr písal).

Aj keď oficiálne spĺňate podmienky na vstup, je možné, že vás nepustia do salónika pokiaľ necestujete s Qantas. Platí to hlavne v čase medzi 5 a 7 večer pred odletom väčšiny letov Qantas zo Singapuru. V tomto čase bol salónik extrémne preplnený a bol problém nájsť akékoľvek miesto na sedenie. Mne bol umožnený vstup iba z dôvodu, že Cathay Pacific lounge sa nachádza až v termináli 4, kam presun môže trvať až 45 minút. Všetky ostatné Oneworld lounge sú v termináli 1 a 2.

Qantas First Class lounge priestory

Qantas First Class lounge tvorí jeden veľký predĺžený priestor štvoruholníkového tvaru. Výhľad z okna je iba do vnútornej časti terminálu. Prvá zhruba jedna tretina je zariadená pohodlnými kreslami na oddych. Zvyšné dve tretiny tvorí reštauráčná časť. Je to zďaleka najväčší podiel reštauračnej časti z celkovej plochy salónika zo všetkých salónikov, ktoré som doteraz navštívil. Celková kapacita salónika je 240 ľudí. Hneď pri vchode sa tiež nachádzajú WC a sprchy.

Strava a nápoje

Okrem veľmi malého bufetu s ovocím sú všetky jedlá objednávané z jedálneho lístka. Jedálny lístok nie je veľmi rozsiahly, ale väčšina jedál pôsobila veľmi lákavo a mal som problém rozhodnúť sa čo si objednať. Všetky jedlá boli veľmi kvalitné a chutné. Mierne sklamaný som bol iba z mojita. Výber vín a šampanského je ale veľmi dobrý a určite by ste nemali problém s výberom alkoholických nápojov.

Buffalo mozzarella
Grilled barramundi
Coconut and Mango sorbet
Calamansi mojito
Salt and Pepper squid
Pappardelle with zucchini

First Class lounge záver

Aj keď Qantas First Class lounge v Singapure určite nevyhrá žiadnu cenu za najkrajší salónik na svete, celkovo je výborným miestom, kde stráviť čas pred odletom. Hlavne reštaurácia je na veľmi vysokej úrovni. Jediným problémom je veľké množstvo cestujúcich v čase od piatej do siedmej hodiny večer.

Recenzia Qatar Airways Al Safwa First Class lounge v Dohe a Cathay Pacific First Class lounge v Hong Kongu.

2 komentáre

Súvisiace články

2 komentáre

Business class lounge. Ako sa dostať do najlepšieho salónika - Dvere sveta dokorán 18. februára 2020 - 7:36

[…] Letecké spoločnosti […]

Reply
Obnovené medzinárodné lety Qantas môžu byť dobrou správou aj pre nás - Dvere sveta dokorán 4. januára 2021 - 22:58

[…] Recenzia Qantas First class lounge na letisku Changi v Singapure. […]

Reply

Leave a Comment