Home Cestovateľský blog Uber v Dohe. Pozor hlavne pri ceste z letiska

Uber v Dohe. Pozor hlavne pri ceste z letiska

by Karol
0 comment

Uber v Dohe (Katar) funguje až na jeden pravidelne sa opakujúci problém veľmi spoľahlivo a cena za jazdu je tiež prijateľná. Uber som v Dohe využil už niekoľkokrát, hlavne pri cestách medzi letiskom a hotelom The Westin. Za zhruba 16 kilometrovú cestu som vo väčšine prípadov zaplatil 7,5 eur. Iba raz ma jazda vyšla na 9,5 eur.

Qatar Airways ponúka ubytovanie pre tranzitných pasažierov v Dohe v 5 hviezdičkových hoteloch za 25 eur na noc.

Uber v Dohe, problém s autami

Pri využívaní Uber v zahraničí sa mi už stalo, že šofér nebol ten istý ako bolo indikované v aplikácii. Pri jazdách v Dohe nielen šofér, ale aj poznávacia značka auta je často rozdielna. Ak viete ako systém funguje a čakáte na auto napríklad pred hotelom, nie je až taký veľký problém nájsť vášho šoféra. Problém ale nastáva na letisku, kde je množstvo áut a je zložitejšie hľadať váš Uber, keď poznávacia značka nie je rovnaká ako v aplikácii.

Stanovisko Uber na letisku Hamad v Dohe je priamo pri príletovej hale, ale letiskové wifi funguje iba vo vnútri haly. Akonáhle vyjdete von, signál je nedostupný. Ak by ste sa chceli spoľahnúť iba na wifi, mohli by ste mať zásadný problém s hľadaním vášho šoféra ak sa nemôžete spoľahnúť na údaje poskytnuté v aplikácii.

Doha airport metro

Na konci roka 2019 bola v Dohe otvorená nová linka metra spájajúca letisko s centrom mesta. Ak by sa váš hotel nachádzal v blízkosti stanice metra, môžete sa využitím metra vyhnúť problému s hľadaním šoféra Uber. Cena lístka na metro je QAR2 (0,5 eur) a do centra mesta by ste sa mali dostať za 15 minút.

Uber v Dohe zhrnutie

Uber predstavuje veľmi dobrú a pomerne lacnú formu prepravy v Katare. Platí to hlavne pri návšteve v letných mesiacoch, keď sú v celej oblasti Blízkeho východu extrémne vysoké teploty. Zdá sa, že väčšina šoférov je z Indie, alebo Pakistánu a sú veľmi zhovorčiví. Jediný problém môžete mať s lokalizivaním vášho šoféra, hlavne ak sa nachádzate na mieste s väčším počtom aút.

Hovory cez Skype, alebo WhatsApp v Katare sú blokované. Viac informácií ako sa vyhnúť blokácii môžete nájsť v tomto blogu.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment