Home Letecké spoločnosti Ako som zmenil trasu letenky a vyhol sa Hong Kongu

Ako som zmenil trasu letenky a vyhol sa Hong Kongu

by Karol
3 komentáre

Z dôvodu šírenia koronavírusu bola za posledný mesiac zrušená väčšina letov do Číny. Ak máte naplánovanú cestu do Číny v najbližšom období, storno letenky je momentálne jediné rozumné riešenie. Situácia v Hong Kongu, kde bolo potvrdených 56 prípadov nákazy je mierne zložitejšia. Väščina diaľkových letov z Európy a Blízkeho východu zatiaľ lieta podľa pôvodného letového poriadku. Letecké spoločnosti ale umožňujú zrušiť letenky bez storno poplatkov.

Máte letenky do Hong Kongu, alebo cestujete cez Hong Kong?

Aj keď Hong Kong nebol zďaleka zasiahnutý koronavírusom do takej miery ako kontinentálna Čína, cestovať v Hong Kongu v tomto období nie je veľmi zábavné. Niektoré krajiny už dokonca zaviedli 14 dňovú karanténu pre všetky osoby prichádzajúce z Hong Kongu. V prípade Taiwanu do dvojtýždňovej karantény musia ísť aj pasažieri, ktorí presadali na letisku v Hong Kongu. Aj keď asi všetky letecké spoločnosti poskytujú možnosť bezplatného zrušenia leteniek do Hong Kongu, neznamená to, že vašu dovolenku musíte úplne zrušiť.

Ak máte letenku do Číny, alebo Hong Kongu, skúste sa informovať vo vašej leteckej spoločnosti, či by ste mohli zmeniť vašu konečnú destináciu. Napríklad Qatar Airways v niektorých prípadoch umožnili zmeniť bez poplatkov destináciu letenky. Namiesto Hong Kongu bolo možné letieť do Singapuru, Kuala Lumpuru, alebo do dalších destinácii v juhovýchodnej Ázii. Ak máte tranzit v Hong Kongu, Qatar Airways tiež poskytuje bezplatný rerouting (zmena trasy).

Zmena trasy mojej letenky

Hong Kong

Budúci týždeň som mal letieť s Qatar Airways z Taiwanu cez Hong Kong a Dohu do Európy. Aby som sa vyhol prípadnej karanténe (krátko po návrate na Slovensko cestujem ďalej do Južnej Ameriky), rozhodol som sa kontaktovať Qatar Airways ohľadom zmeny trasy letenky. Zmena bola okamžite umožnená a dokonca som si mohol vybrať na ktorom letisku chcem presadať. Ak by ste plánovali rerouting, pripravte si dopredu vašu ideálnu trasu a aj konkrétne lety, ktoré by vám vyhovovali. Qatar Airways nelieta priamo do Taipei a v mojom prípade bol dokonca aj výber leteckej spoločnosti môjho prvého codeshare letu z Taipei bol úplne na mojom rozhodnutí.

Môj nový prvý let z Taipei bude do Tokia na palube Eva Air a z Tokia do Dohy už budem letieť s Qatar Airways. Táto nová trasa mi tiež umožní vyskúšať pre mňa dva úplne nové produkty leteckého priemyslu. Prvým je biznis trieda Eva Air a druhým je Japan Airlines First Class lounge kam budem mať prístup na základe môjho statusu Oneworld Emerald.

Zhrnutie

Ak vaša plánovaná dovolenka zahrňuje Čínu, alebo Hong Kong, skúste sa informovať vo vašej leteckej spoločnosti o možnostiach zmeny vašej letenky. Vo väčšine prípadov sú zmeny povolené do konca marca, alebo apríla. Ak máte letenku v neskoršom období, budete ešte musieť počkať s potencionálnymi zmenami.

3 komentáre

Súvisiace články

3 komentáre

Koronavírus: bezplatné zrušenie leteniek - Dvere sveta dokorán 14. februára 2020 - 16:29

[…] Letecké spoločnosti […]

Reply
Recenzia: Eva Air Boeing 787 biznis trieda - Dvere sveta dokorán 23. februára 2020 - 17:42

[…] Letecké spoločnosti […]

Reply
Japan Airlines First and Business class lounge - Dvere sveta dokorán 5. marca 2020 - 23:22

[…] Letecké spoločnosti […]

Reply

Leave a Comment