Home Letecké spoločnosti Čo robiť ak Qatar Airways vymení Qsuite za staršie sedadlá?

Čo robiť ak Qatar Airways vymení Qsuite za staršie sedadlá?

by Karol
0 comment

Qsuite sú najnovšie biznis sedadlá s posuvnými dverami od Qatar Airways. Spolu s The Room od All Nippon Airways patrí podľa môjho názoru Qsuite medzi dva najlepšie biznis sedadlá v leteckom priemysle. Qatar Airways má až šesť rôznych typov biznis sedadiel a je notoricky známy častou výmenou lietadiel , pri ktorej vo väčšine prípadov dochádza aj k zmena typu sedadla. Vo väčšine prípadov letecké spoločnosti negarantujú typ sedadla. Pri kúpe letenky sa iba zaväzujú dopraviť pasažierov v konkrétnej cestovnej triede, ale vyhradzujú si právo na zmeny lietadla. Ak by došlo k akejkoľvek zmene, pasažieri to musia akceptovať.

Qatar Airways prezentuje Qsuite ako výnimočný produkt a preto poskytuje určité garancie, že v Qsuite aj budete letieť. O tejto možnosti ale väčšina ľudí nevie.

Ako zistiť či letíte v Qsuite

Qsuite je momentálne inštalovaná už zhruba na 50% lietadiel Airbus A350 a Boeing 777. Na Airbus A320, A330, A380 a Boeing 787 Qatar Airways Qsuite nemajú. Mapa sedadiel Qsuite je veľmi špecifická a vyzerá takto:

Qsuite

Mapu sedadiel môžete sledovať na web stránke Qatar Airways v “manage my booking”. Ďalšou možnosťou je veľmi dobrá aplikácia Seat Alerts (web stránka Expert Flyer).

Čo robiť ak Qatar Airways vymení Qsuite za staršie sedadlá

Staršie sedadlá v Airbus A350 a Boeing 777 sú tiež veľmi dobré. V prípade výmeny lietadla je ale mnoho ľudí sklamaných ak nemajú možnosť letieť v Qsuite. Qatar Airways teraz poskytuje možnosť zmeny letenky bez poplatkov ak by k došlo takejto zmene.

Prvou možnosťou je zmena dátumu odletu plus/ mínus 21 dní oproti pôvodnému dátumu. Existuje aj možnosť zmeny letiska do vzdialenosti 500 míľ od pôvodného miesta odletu. Poslednou možnosťou je refundácia letenky bez storno poplatkov.

Výmena Qsuite zhrnutie

Osobne som nikdy nevyužil možnosť zmeny letenky v dôvodu, že by som nemohol letieť v Qsuite. Nemyslím, že by som tak urobil ak by som nemal závažnejší dôvod na zmenu. Servis na palube lietadla bude vždy rovnaký a ako som už písal, aj staršie sedadlá sú stále veľmi kvalitné.

Túto možnosť by som ale využil ako dobrú zámienku ak by som chcel bez poplatkov zmeniť dátum odletu, alebo úplne stornovať letenku. Ďalším dôvodom by bol ak by som našiel pre mňa zaujímavejšiu destináciu vo vzdialenosti do 500 míľ. Ak by som aj nenašiel letisko s Qsuite v tejto vzdialenosti, stále by som kontaktoval leteckú spoločnosť o možnosť zmeny aj na vzdialenejšie letisko. Hoci neviem, či by som v takomto prípade uspel.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment