Home Recenzie aerolínií Recenzia: Austrian Airlines Dash 8 ekonomická trieda

Recenzia: Austrian Airlines Dash 8 ekonomická trieda

by Karol
2 komentáre

Recenzia letu Austrian Airlines z Belehradu do Viedne na lietadle Dash 8. Austrian Airlines patrí medzi moje obľúbenejšie letecké spoločnosti na kratších európskych letoch. Celkovo považujem atmosféru na ich letoch za oveľa príjemnejšiu ako v prípade mnohých nízkonákladových leteckých spoločností. Vo všeobecnosti sú ceny leteniek Austrian Airlines vyššie ako v prípade Ryanair, alebo Wizzair. Oproti nízkonákladovým leteckým spoločnostiam si ale budete môcť zobrať na palubu zadarmo jednu väčšiu príručnú batožinu.

Recenzia Austrian Airlines

Austrian Airlines Dash 8

Môj let z Belehradu do Viedne bol výnimočný v tom, že to bol môj prvý let na lietadle Dash 8 (Bombardier Q400) od Austrian Airlines. Dash 8 je jedným z mojich najneobľúbenejších lietadiel. Dôvodom je šírka kabíny, ktorá je len 2,52 metra. Podobné lietadlá s iba štyrmi sedadlami v jednom rade majú o niečo širšiu kabínu. V prípade ATR 72 je to 2,57 metra a Embraer 190 až 2,74 metra. To spôsobuje, že sedadlá na Dash 8 sú o niečo užšie a v lietadle sa môžete cítiť mierne klaustrofobicky. Odkladací priestor na batožinu je tiež menší. Ďalšou nevýhodou je, že Dash 8 je turbovrtuľovélietadlo a jeho rýchlosť je nižšia oproti prúdovým lietadlám. Našťastie Austrian Airlines plánujú do roku 2021 vymeniť všetky lietadlá Dash 8 za väčšie Airbus A320.

Austrian Airlines Dash 8

Pri letoch s turbovrtuľovým lietadlami sa snažím vyhýbať sedadlám v strede lietadla. Z dôvodu polohy vrtúľ je táto časť hlučnejšia ako predná a zadná časť lietadla. Pri online check in som si vybral sedadlo v predposlednom rade. Dúfal som, že let nebude úplne plný a miesto vedľa mňa ostane voľné, kedže väčšina ľudí si vyberá sedadlá v prednej časti lietadla. Ako som predpokladal, let nebol plný a všetci pasažieri v posledným dvoch radoch nemali spolusediacich. Vďaka tomu som mal viac priestoru a let bol oveľa príjemnejší ako keby bolo sedadlo vedľa mňa obsadené.

Austrian Airlines Dash 8

Servis na palube

Palubný personál Austrian Airlines na európskych letoch je vo všeobecnosti veľmi príjemný. Let trval iba iba jednu hodinu a na palube boli podávané nápoje s malým balíčkom krekier. Na takom krátkom lete od palubného servisu ani nie je možné očakávať viac.

Zhrnutie

Ak je cena letenky dobrá, v prípade krátkych európskych letov by som neváhal opäť cestovať s Austrian Airlines. Snažil by som sa ale vyhnúť lietadlám Dash 8. Mimochodom, mojím najoblubenejším lietadlom Austrian Airlines je Embraer 195. Embraer 195 je prúdové regionálne lietadlo so štyrmi sedadlami v jednom rade. Sedadlá sú ale oproti Dash 8 širšie a oveľa pohodlnejšie. Na diaľkových letoch by som ale uprednostnil ázijské, alebo blízkovýchodné letecké spoločnosti.

Letenky v biznis triede s Austrian Airlines, Swiss a Lufthansou v biznis triede do Južnej Ameriky a Ázie za 1070 eur.

2 komentáre

Súvisiace články

2 komentáre

Austrian Airlines začnú od 15. júna opäť lietať - Dvere sveta dokorán 30. mája 2020 - 14:42

[…] vo svojej flotile z 80 na 60. Vyradených má byť všetkých 14 turbovrtuľových lietadiel Dash 8, 7 Airbusov A319 a tri diaľkové Boeing 767. Austrian by ale počas tohto obdobia mala dostať […]

Reply
Recenzia Aegean Airlines a Olympic Air - Dvere sveta dokorán 20. júla 2020 - 0:23

[…] 8 sú jedny z mojich najneobľúbenejších lietadiel z dôvodu veľmi úzkej kabíny (recenzia Austrian Airlines Dash 8), ale na krátke vnútroštátne lety sú akceptovateľné. Mnohé vnútroštátne lety na Airbus […]

Reply

Leave a Comment