Home Cestovateľský blog Čo ma najviac irituje pri cestovaní

Čo ma najviac irituje pri cestovaní

by Karol
0 comment

Pri cestovaní sa dostaneme do kontaktu s mnohými ľudmi a je pravdepobné, že sa občas stretneme so správaním druhých ľudí, ktoré nás bude rozčuľovať. Platí to hlavne pri cestách do krajín, kde sú kultúrne zvyklosti diametrálne odlišné od tých našich. V týchto prípadoch sme my tí, ktorí by mali akceptovať miestnu kultúru a zvyklosti. Ľudia, ktorí nemajú kapacitu s otvorenou mysľou prijímať odlišné kultúry by mali radšej sústrediť svoje cesty na európske krajiny, alebo Slovensko. Existujú ale dva zlozvyky, ktoré má veľmi rozčuľujú a sú rozšírené medzi obyvateľmi takmer všetkých krajín.

Čo ma najviac rozčuľuje pri cestovaní

Vecou čo ma najviac irituje pri cestovaní sú bezpochyby vyložené nohy na stoloch a sedačkách na verejných miestach. S týmto problémom sa často stretávam hlavne v biznis salónikoch na letiskách. Kaviarne a recepcie hotelov sú ďalšie miesta, kde občas tiež vídavam ľudí s nohami na stole. Tento zvyk je podľa mňa vrcholne nechutný a nehygienický.

Japan Airlines lounge Tokyo
Cathay Pacific lounge Manila

Môj najabsurdnejší prípad sa odohral na lete Austrian Airlines v biznis triede z Mníchova do Viedne. Za mnou sediaca pasažierka si vyzula topánky a obe nohy dala na vrch môjho sedadla hneď vedľa mojej hlavy.

Najviac ma prekvapuje, že zamestnanci daných zariadení väčšinou nijako nereagujú na týchto zákazníkov. Preto ak sedím nablízku, väčšinou sám upozorním danú osobu na nevhodné správanie.

Počúvanie hudby bez slúchadiel

Pozeranie videí na YouTube, alebo počúvanie hudby bez slúchadiel je ďalšia vec, s ktorou sa pomerne často stretávam pri cestovaní. Nechápem ako si môže niekto myslieť, že druhých ľudí nevyrušuje hluk z ich telefónov. Kratšie jednorazové video viem akceptovať ak niekto nemá pri sebe slúchadlá. Dlhšie počúvanie hudby je už ale podľa mňa neslušné. V týchto prípadoch sa väčšinou opýtam danej osoby, či nemá pri sebe slúchadlá. Väčšina ľudí moju narážku pochopí a hlas stíší.

Časté podvody, s ktorými som sa stretol pri cestách v zahraničí. Na čo si dávať pozor.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment