Home Recenzie aerolínií Japan Airlines First and Business class lounge

Japan Airlines First and Business class lounge

by Karol
1 comment

Letecká spoločnosť Japan Airlines má v Tokiu základne na letiskách Haneda a Narita. V dnešnom blogu bude písať o ich salónikoch na letisku Narita, ktoré sú veľmi podobné tým z letiska Haneda. Japan Airlines First a Business class lounge na letisku Narita sa nachádzajú hneď za pasovou kontrolou a majú spoločný vstup. Kvalitou priestorov sú oba salóniky solídne, ale ničím výnimočné. Najväčším sklamaním je hlavne strava podávaná vo First Class lounge. Na letisku Narita má svoj biznis salónik aj letecká spoločnosť Cathay Pacific. Z týchto dvoch Oneworld salónikov je podľa mňa Japan Airlines Sakura lounge lepší. Ak by ste ale mali dostatok času, nič vám nebráni v návšteve oboch salónikov.

Japan Airlines Sakura lounge Narita

Japan Airlines vstup do salónikov

Vstup do biznis salónika majú povolený pasažieri cestujúci v biznis triede na všetkých letoch leteckých spoločností Oneworld. Vstup je umožnený tiež cestujúcim v ekonomickej triede so statusom Oneworld Sapphire.

Ak cestujete v prvej triede na letoch Oneworld, alebo cestujete v ekonomickej a biznis triede a máte status Oneworld Emerald, budete môcť využiť aj First Class lounge.

Z dôvodu širiaceho sa koronavírusu som presmeroval moju pôvodnú letenku z Taipei do Dohy s presadaním Hong Kongu na trasu Taipei – Tokio – Doha. Môj prvý let z Taipei do Tokia bol v biznis triede na palube Eva Air a druhý let do Dohy som absolvoval s Qatar Airways.

Japan Airlines First Class lounge

First Class lounge

Japan Airlines First Class lounge by som označil skôr ako veľmi dobrý biznis salónik. Priestory salónika boli zrekonštruované v roku 2019 a pôsobia veľmi príjemným dojmom. Salónik má ale pomerne málo denného svetla a v čase špičky môže byť pomerne preplnený. Väčším problémom je ale strava, ktorá sa nedá porovnať s First Class salónikmi spoločností ako Cathay Pacific, alebo Qantas. Na rozdiel od týchto spoločností Japan Airlines nepodáva stravu reštauračnou formou výberom z jedálneho lístka. Kvalita jedál je tiež neporovnateľne horšia. Jediným pozitívom je veľmi dobré sushi podávané od 7:30 ráno do 12:00 a od 15:00 do 20:00. Výber nápojov je obstojný, prekvapilo ma ale, že káva je dostupná len zo samoobslužných automostov. Zaujímavosťou je, že v JAL First class lounge si môžete nechať zadarmo vyčistiť topánky. Je to prvý krát čo som sa s takouto službou stretol v niektorom z letiskových salónikov.

Aktualizácia: Počas mojej nedávnej cesty z Tokia do Helsínk som mal možnosť opäť navštíviť Japan Airlines First class lounge. Tentokrát to ale bolo na letisku Tokio Haneda. Strava podávaná v tomto salóniku bola oveľa kvalitnajšia ako na letisku Narita. Jedálny lístok počas mojej návštevy v roku 2022 tiež obsahoval oveľa viac položiek ako pri mojej návšteve v roku 2020. Nemyslím si, že by strava na letisku Haneda bola kvalitnejšia ako na Narite. Skôr si myslím , že Japan Airlines vylepšili svoju ponuku jedál.

First class lounge
First class lounge sushi

Japan Airlines Sakura lounge

Sakura je oficiálny názov biznis salónikov Japan Airlines. Výhodou Sakura lounge oproti First class lounge na letisku Narita je väčšie množstvo denného svetla. V tomto salóniku sa tiež nachádzajú takzvané sleeping rooms. Neviem či je čas, ktorý môžete stráviť v týchto izbách obmedzený. Pri mojej návšteve po jednej hodine začala v izbe hrať hudba, ktorá ma zobudila a tak som bol prinútený premiestniť sa do hlavnej časti salónika. Kedže First class lounge je hneď vedľa biznis salónika, nebudete mať problém sa sem premiestniť ak by ste si chceli oddýchnuť. Sprchy nájdete v biznis a aj v First class lounge.

Japan Airlines Sakura lounge
Sakura lounge
Sleeping room

Hovädzie kari je jedlom, ktoré je podávané vo všetkých biznis salónikov Japan Airlines. Okrem toho tu nájdete aj niekoľko dalších studených a teplých jedál. Aj keď výber jedál nie je veľmi široký, hladní určite neodídete.

Salónik aj keď je rozlohou veľký a nachádza sa na dvoch poschodiach, môže byť v čase špičky tiež pomerne plný. Sakura lounge na letisku Narita bol tiež zrekonštruovaný v roku 2019 a je neporovnateľne lepší ako JAL Sakura lounge na letisku Osaka.

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Najlepší benefit statusu Oneworld Emerald - Dvere sveta dokorán 14. júla 2020 - 21:11

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply

Leave a Comment